Sunday 28 January 2018

Περί Προεδρικών εκλογών Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) 2018 - Α'

Πρόταση – Παρέμβαση Για Δημοσίευση
Περί Προεδρικών εκλογών Κυπριακής Δημοκρατίας (ΚΔ) 2018 - Α'
Εν έτει 2017, στη διεθνή επικαιρότητα κυριάρχησε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, η καταπολέμηση της Daesh σε Συρία και Ιράκ, τα κύμματα προσφύγων κ.ά. μεταναστών, οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Ευρώπη και αλλού, καθώς και οι ιαχές πολεμικών συρράξεων και πυρηνικού ολέθρου μεταξύ ΗΠΑ και Β. Κορέας καθώς και Ισραήλ v. Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, παράλληλα με την αλλαγή στην ηγεσία των ΗΠΑ.

Στο Ευρωπαϊκό και περιφερειακό γίγνεσθαι, η πιθανολογούμενη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ, η συνεχιζόμενη κρίση μνημονίων στην Ελλάδα, η δυνητική ανεξαρτησία της Καταλονίας, το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και η κλιμακούμενη ένταση σχέσεων Δύσης-Ρωσίας ένεκα της επαναπροσάρτησης της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, αποτέλεσαν κύρια ειδησεογραφικά γεγονότα. Στη δε ΚΔ, ζητήματα ήδη λυμένα προ πολλού στον ανεπτυγμένο κόσμο κατέλαβαν κυρίαρχη θέση κατά την ανασκόπηση των γεγονότων της χρονιάς.

Μετά την αποτυχία στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού στο Κραν Μοντανά, η αναζήτηση της εθνοκρατικής ταυτότητας της ΚΔ παραμένει ανοικτή. Περαιτέρω, εγκλήματα για τον έλεγχο της νύχτας και της μαύρης οικονομίας, όπως και ζητήματα σήψης και διαφθοράς, κατέλαβαν υψηλή θέση στα ειδησεογραφικά τοπικά ΜΜΕ, όπως επίσης και η δρομολόγηση του ΓΕΣΥ και η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ενώ έτρεξαν και συνεχίζουν να εξελίσσονται τα ανωτέρω γεγονότα, μια ψυχρή και τριπολική προεκλογική εκστρατεία  εξελίχθηκε για την ανάδειξη του επόμενου Προέδρου της Κύπρου, παρά την γενικώς αναμενόμενη παραδοχή της επανεκλογής του νυν ΠΔ στο ύπατο εκτελεστικό αξίωμα της χώρας.

Οι Πολίτες, νέοι ηλικιακά και όχι μόνο, παρακολουθούν παθητικά και με αδιαφορία τις θέσεις ένθεν και ένθεν του Προεδρικού θώκου, ενώ η αποχή αναμένεται να κτυπήσει ξανά κόκκινο. Παράλληλα, η φασιστοειδής συμπεριφορά της νεολαίας επαυξάνεται, ενώ, παρά τη μνημονιακή έξοδο της Νήσου, τα καθημερινά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα συνεχίζουν να ταλανίζουν μεγάλη μερίδα του Κυπριακού λαού. Ενός λαού ο οποίος ναι μεν δεν πείνασε, ούτε οδηγήθηκε σε εξανδραποδισμό, ούτε βρέθηκε άστεγος και πειναλέος, όμως έχασε δε το όποιο όραμα κατείχε επανένωσης της χώρας, πόσο έτι δε μάλλον κατέστησε την νεολαία αυτού άνευ προσδοκιών, βάσει σπουδών, ικανοτήτων και δεξιοτήτων, καθότι μόνη του ελπίδα είναι η άκοπη και εύκολη επιτυχία τύπου ριάλιτι και οιονεί καλλιτεχνικής και άλλης φύσεως ολοκληρώσεως.

Καλή μας ψήφο λοιπόν με όπλο την παρακαταθήκη του μακαριστού Αντώνη Σαμαράκη:

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ !!!


No comments: