Tuesday 17 January 2017

Προτάσεις για ενδυνάμωση της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), μέσω της εφεδρείας και της ιστορική γνώσης, προς όφελος της ανεξαρτησίας και για την προάσπιση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας!!

Δύο προτάσεις,* που εκτιμάται ότι θα προσδώσουν περισσότερο κύρος στην ΕΦ και θα ενδυναμώσουν την αφοσίωση του στρατιωτικού δυναμικού, μονίμων, κληρωτών και εφέδρων, καθώς και του πολιτικού προσωπικού, στις μονάδες και συγκροτήματα που υπηρετούν:
1.     Η γνώση και μάθηση του ιστορικού πλαισίου και δράσης έκαστης Μονάδας είναι εκ των ων ουκ άνευ της καλύτερης Οργάνωσης και Λειτουργίας της, καθώς και της επιτυχίας της Αποστολής της. Βάσει του αξιώματος αυτού και υιοθετώντας ως πρότυπο το Στρατιωτικό Μουσείο της ΕΛΔΥΚ που βρίσκεται εντός του στρατοπέδου «Ταγματάρχη (ΜΧ) Σταυριανάκου Σωτήριου» στη Μαλούντα, προτείνεται όπως δημιουργηθούν αντίστοιχα μουσεία εντός κάθε στρατοπέδου, στα οποία θα επιμορφώνονται οι υπηρετούντες σε αυτά και θα μπορούν να επισκέπτονται τόσο άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς όσο και το ευρύ κοινό.

2.  Αναφορικά με την αναδιάρθρωση της ΕΦ, μεταξύ των αλλαγών που επήλθαν σε οργανωτικό και επιχειρησιακό επίπεδο ήταν και αυτή της περαιτέρω μείωσης του αριθμού Δοκίμων Εφέδρων Αξιωματικών (ΔΕΑ). Ο θεσμός των ΔΕΑ δεν πρέπει να καταργηθεί, αλλά να ενισχυθεί ποιοτικά, βάσει των εκάστοτε αναγκών της ΕΦ, λόγω του κρίσιμου ρόλου που αυτός διαδραματίζει, τόσο στα πλαίσια της θητείας των εθνοφρουρών όσο και στα πλαίσια της μετέπειτα εφεδρικής υπηρεσίας εν γένει.

 ---
ποστάληκαν, με τη μορφή επίσημης επιστολής, προς τον Αρχηγό της ΕΦ.



No comments: