Saturday 1 February 2014

Δημόσια διαβούλευση_Το ΡΙΚ που θέλουμε !!


Δημόσια διαβούλευση_Το ΡΙΚ που θέλουμε !!

Εξορθολογισμός κόστους και πραγματιστική προσέγγιση των γεγονότων, με επίκεντρο τον πολίτη και την κοινωνία αντί προβολής και μονοπώλησης του τηλεοπτικού χρόνου από τους πολιτικούς και τα κόμματα.

Μεγαλύτερη, εξάλλου, έμφαση να δοθεί στα διεθνή ζητήματα και γεγονότα, με ειδήσεις που αφορούν το ευρύτερό μας διεθνές περιβάλλον και των γειτονικών μας χωρών, αποσκοπώντας στην διεύρυνση του αντιληπτικού μας πεδίου περί της ζωής, της ύπαρξης και της καθημερινότητάς μας, της κοινωνίας μας αλλά και του κόσμου όλου! [Δες πρότυπα κανάλια και ειδησεογραφικά δίκτυα, Al Jazeera, BBC World, NERIT κλπ].

Ειδικότερα, προτείνω τη μείωση των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών ως εξής:

Μόνο ένα δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι, με έκτακτη ενεργοποίηση του καναλιού υψηλής ευκρίνειας, μόνο για την κάλυψη μεγάλων και διεθνούς εμβέλειας γεγονότων, στα οποία συμμετέχει η Κύπρος, η Ελλάδα, η Τουρκία και η ΕΕ [π.χ. διεθνείς διασκέψεις (Eurogroup), συναντήσεις κορυφής (Geneva), συνέδρια (Davos) και άλλα ακραιφνούς σημασίας νέα (πόλεμοι, συγκρούσεις, πυρηνικά, κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές κλπ) καθώς και μουσικά (Eurovision) ή αθλητικά γεγονότα (Μουντιάλ, Ολυμπιακοί Αγώνες κλπ].

Δύο μόνο ραδιοφωνικοί σταθμοί, παγκύπριας εμβέλειας:
Ένας, στην Ελληνική γλώσσα, με ειδησεογραφική και πολιτική έμφαση και ένας στην Αγγλική, Ρωσική, Ελληνική και Τουρκική γλώσσα, με έμφαση στον πολιτισμό, τη μουσική, το ραδιοφωνικό θέατρο, τις βιβλιοπαρουσιάσεις και την ψυχαγωγία.

No comments: