Wednesday 9 January 2013

Σχετικά με το Διάβημα προς την ΠΑΣΥΔΥ


Σχετικά με το Διάβημα προς την ΠΑΣΥΔΥ (ίδε πιο κάτω)
Δεν με βρίσκει σύμφωνο το διάβημα αυτό, γιατί, πολύ απλά, με την αποχώρηση από το μοναδικό μας συλλογικό όργανο εκπροσώπησης, το μόνο που θα επιτύχουμε είναι να εξατομικεύσουμε την εργασιακή μας σχέση με το δημόσιο προς όφελος του ισχυρού, που σε κάθε περίπτωση αυτός δεν πρόκειται να είμαστε εμείς. Το κράτος λειτουργεί συνήθως με παρωχημένες αντιλήψεις και ανορθολογικές τακτικές (π.χ. όταν δίνει επίδομα σπουδών καθολικά, ακόμα και στους εκατομμυριούχους ενώ αποκόβει εξίσου καθολικά μισθούς και συντάξεις, ακόμα και στους μη έχοντες).
Μπορεί ένας Άνθρωπος να διαπραγματευτεί ατομικά ένα αμοιβαία αποδεκτό και ωφέλιμο συμβόλαιο με ένα παράλογο νεωτερικό δημιούργημα όπως είναι το Κράτος; Προφανώς ΟΧΙ, γι' αυτό το λόγο δημιουργήθηκαν μετά από αγώνες, αίμα, θυσίες και συγκρούσεις οι συντεχνίες και το συνδικαλιστικό κίνημα [βλ. Σικάγο 1886 – Πώς “γεννήθηκε” η εργατική Πρωτομαγιά (http://www.asxetos.gr/links/job-ergasia/ergatiki-protomagia-labor-day-1may/default.html#axzz2HTFq6TEw & http://en.wikipedia.org/wiki/International_Workers'_Day )].
Δυστυχώς το συνδικαλιστικό κίνημα έμεινε στάσιμο, ελλείψει προοδευτικής αντίληψης και λόγω της επανάπαυσης των εργαζομένων και κυρίως των εκπροσώπων τους στην αρχή της μονιμότητας, στο ανήθικο του μέσου και του βολέματος ημετέρων και τα χαρακτηριστικά του ωχαδερφισμού και της αναλγησίας.
Συμφωνώ απόλυτα ότι η ΠΑΣΥΔΥ απέτυχε να υλοποιήσει τον κυριότερο της λόγο ύπαρξης, την προστασία των καλώς νοουμένων εργασιακών συμφερόντων των μελών της, σε ένα βιώσιμο πλαίσιο για τον εργοδότη μας, που είναι ο κυπριακός λαός, που χρηματοδοτεί με το υστέρημά του, μέσω των δημοσίων εσόδων, τις απολαβές μας.
Θα πρότεινα, εναλλακτικά, να σταλεί προς την ΠΑΣΥΔΥ ένα διάβημα για την άμεση σύγκλιση των κλαδικών συνελεύσεων, τη συζήτηση περί των μέτρων που μας έχουν επιβληθεί μέσω των νόμων στα πλαίσια του τροϊκανού Μνημονίου και εφόσον αυτό γίνει αποδεκτό, να τεθούν υπό ανάκληση οι αιρετοί μας εκπρόσωποι, ήτοι να προκηρυχθούν νέες εκλογές, μετά τις προεδρικές εκλογές, για να αναδείξουμε ικανούς ηγήτορες προς προάσπιση των συλλογικών μας αιτημάτων και συμφερόντων.
Συναδελφικά και φιλικά,
Βασίλης ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ
---
Με την παρούσα αίτηση ζητούμε την προσοχή όλων εσάς, δημοσίων υπαλλήλων και συναδέλφων, για ένα θέμα μείζονος σημασίας και, πλέον, οικονομικής επιβίωσης.
Δυστυχώς, έχει παρατηρηθεί έντονη αδιαφορία από πλευράς της συντεχνίας μας (ΠΑΣΥΔΥ) για τα συμφέροντα μας και αποτυχία εκ μέρους της να διασφαλίσει τα δικαιώματα μας. Ήδη έχουμε δεχτεί μεγάλο ποσοστό αποκοπών από τους μισθούς μας και είναι πολύ πιθανόν να υπάρξουν επιπρόσθετες αποκοπές και δυσμενέστερα ακόμη μέτρα σε βάρος μας. Κινδυνεύουμε, επίσης, να χάσουμε την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, αλλά και να δεχτούμε περαιτέρω επέκταση του εργασιακού μας ωραρίου, καθώς και επιπρόσθετες μειώσεις μισθού στις επερχόμενες συζητήσεις με την Τρόικα. Λυπόμαστε να παρατηρήσουμε ότι, όπως αποδεικνύεται, και οι Κλαδικές μας είναι ανήμπορες να βοηθήσουν την κατάσταση. Επιπρόσθετα, είναι απαράδεκτη και η γενικότερη εικόνα που έχει δημιουργηθεί για τους δημοσίους υπαλλήλους στον κόσμο και την οποία η ΠΑΣΥΔΥ επέτρεψε να κυριαρχήσει. Μια εικόνα που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Η «ευνοούμενη τάξη», όπως μας αποκαλούν κάθε άλλο παρά ευνοούμενη είναι και αυτό δεν μπορεί να παραβλέπεται συνεχώς.
Το αίσθημα αγανάκτησης μας για την ανευθυνότητα με την οποία μας αντιμετωπίζει η ΠΑΣΥΔΥ πρέπει να ακουστεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να κινητοποιηθούν οι «εκπρόσωποι» μας να πολεμήσουν για μας, και αυτός έχει να κάνει με τους δικούς τους μισθούς.
Έχουμε αποφασίσει ότι, εκτός και αν κινητοποιηθούν για να μας διασφαλίσουν τα λίγα πράγματα που μας έχουν απομείνει, μια μεγάλη μερίδα από εμάς είμαστε διατεθειμένοι να ζητήσουμε τη διαγραφή μας από την ΠΑΣΥΔΥ. Αν συμφωνείτε και θέλετε να ενωθείτε μαζί μας για να πιέσουμε την ΠΑΣΥΔΥ να κάνει τη δουλειά της, υπογράψτε την αίτηση καθιστώντας σαφές ότι δεν θα μείνετε άπραγοι όσο κάποιοι άλλοι παίζουν με τις ζωές μας. Τώρα είναι η ώρα για δράση.
Το γράμμα με τις υπογραφές θα σταλεί και στην ΠΑΣΥΔΥ η οποία θα ενημερωθεί, με όλη την υπευθυνότητα που μας διακατέχει, ότι εκτός και αν υπάρξει σθεναρή υπεράσπιση των συμφερόντων μας, τα μέλη τους θα μειωθούν δραματικά.
Αν συμφωνείτε, ενωθείτε μαζί μας υπογράφοντας την πιο κάτω αίτηση στο διαδίκτυο:
http://www.ipetitions.com/petition/pasydypetition/

No comments: