Tuesday 15 January 2013

Περί 1ου κυπριακού ντιμπέιτ


Εξ αριστερών της οθόνης, ο υποψήφιος δείχνει μεν σίγουρος, λόγω του προβαδίσματος που έχει στις δημοσκοπήσεις, είναι όμως δε κουρασμένος από την πολύχρονη αναμονή-προσμονή, σαν να χρωστά η κοινωνία σε οποιοδήποτε να του δώσει εν λευκώ, να αναλάβει τις τύχες της χώρας ...
Στο κέντρο της οθόνης, ο υποψήφιος προβάλλει από τη μία εμπεριστατωμένα επιχειρήματα για τον τρόπο που θα εξέλθουμε από την κρίση, από την άλλη όμως αυτοαναιρείται λόγω της συμμετοχής του στην κυβέρνηση και την αποτυχημένη της πενταετία, την οποία το λεγόμενο κόμμα του εργαζομένου λαού, στην πρώτη του διακυβέρνηση, κατάφερε το ακατόρθωτο, να διαλύσει δηλαδή την κυπριακή οικονομία, το ηθικό ενός λαού και 13 ανθρώπινες ζωές ...
Τέλος, στα δεξιά της οθόνης, ο υποψήφιος προβάλλοντας καινοτόμες ιδέες, προωθεί αισιόδοξα μηνύματα και όχι ξύλινο παρωχημένο πολιτικό λόγο. Αν και η επιμονή του στην άμεση αξιοποίηση του φυσικού αερίου δεν φαίνεται να είναι και τόσο αξιόπιστη, σίγουρα, ο λόγος του είναι περισσότερο ενωτικός και οραματοφόρος από τους άλλους υποψηφίους!
Για να πετύχουμε την έξοδο από την Κρίση, την Αλλαγή και την Ανάκαμψη, (ΚΑλΑ), πρέπει να αλλάξουμε το πρότυπο Ανάπτυξης της χώρας, βασισμένο όχι στην Ιδιοτέλεια, την Εσωστρέφεια, τον Ωχαδελφισμό και τον Υπερκαταναλωτισμό, (ΙδΕσΩχΥ), αλλά στην Παραγωγικότητα, την Εξωστρέφεια, την Ομαδικότητα και την Ευθύνη (ΠΕξΟμΕ).
ΙδΕσΩχΥ αρνητισμός και ματαιοδοξία, αλλά ΚΑλΑ ΠεξΟμΕ αισιοδοξία και θετική σκέψη!
Σχόλια:
Επειδή ακριβώς τώρα πια είναι άκαιρη η επιμονή... όταν ακόμα μπορούσαμε, δεν το δέχτηκαν οι υπόλοιποι!!!
Όταν δεν γνωρίζεις την τιμή της βενζίνης σημαίνει ότι είτε δεν έχεις αυτοκίνητο, είτε οικονομικά είσαι πολύ ανοιχτοχέρης και από τζάκι και δεν σε απασχολούν τέτοια κοσμικά και υποτυπώδη ζητήματα, είτε ότι ο κομματικός μηχανισμός που σε γαλουχεί, πέραν της δογματικής τροφής σου προσφέρει και την τροφή για τις μετακινήσεις σου, με αποτέλεσμα όμως να βρίσκεσαι εκτός πραγματικότητας και να αδυνατείς να εκπροσωπείς τους απλούς συνανθρώπους σου.
Καλές δεν λέω οι γνωριμίες στην εσπερία και η πολύχρονη πείρα στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Με τόσες όμως διαπροσωπικές σχέσεις στο βάθος γενεών, πριν και μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, τόσα πολιτικά ανοίγματα και οφειλές - υποσχέσεις, τα πολιτικά ελλείμματα διογκώνουν και το συνολικό μας χρέος, οδηγώντας μας, πέραν της οικονομικής και σε πολιτική χρεωκοπία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήτοι στην ανανικής προέλευσης κατάργησή της.

No comments: