Thursday 23 March 2017

Το νόημα του Θεσμού του Έφεδρου Αξιωματικού

"Το νόημα του Θεσμού του #Έφεδρου #Αξιωματικού, περικλείεται σε μια και μόνη φράση: (Δια Βίου) Εκπαίδευση της Εφεδρείας και δη των Εφέδρων Αξιωματικών" !! [Πρόεδρος της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Έφεδρος Ταγματάρχης (ΠΖ) Γιάννης Σιδηρόπουλος].*
*Η ομιλία του Προέδρου της ΛΕΦΕΔ έγινε στο πλαίσιο του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εφέδρων Αξιωματικών, το οποίο διεξήχθη μεταξύ 17 και 19 Μαρτίου στη Λάρισα.
-------------------------
Ακόμη περισσότερο, στη σύγχρονή μας εποχή, όπου ο "εχθρός" παραμονεύει παντού, είτε ως "μοναχικός λύκος", είτε ως μέλος οργανωμένων τρομοκρατικών δικτύων, ή/και σε αντίπαλα στρατόπεδα γειτονικών και άλλων χωρών.
Περαιτέρω:
Οραματιζόμενοι τη γόνιμη επαναφορά της ελληνικής σκέψης, στα πλαίσια της στρατιωτικής παράδοσης του εφεδρικού πνεύματος, όπου λαός, κοινωνία και στρατός είναι ένα και το αυτό ∙
Σκοπώντας στη διά βίου μάθηση και προετοιμασία, εν καιρώ #ειρήνης, των πολιτών-οπλιτών να βρίσκονται σε ετοιμότητα για αμυντικό #πόλεμο, με κεντρικό #ΑΝΣΚ την υπεράσπιση της ελευθερίας της συσσωματώσεως της οποίας είναι ενεργά μέλη ∙
Θα έπρεπε να έχουμε ως απώτερο σκοπό την υπεράσπιση της #Ελευθερίας και της #Πατρίδας, καθώς και του πανανθρώπινου πολιτισμικού γίγνεσθαι!!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ:
ΔΟΚΙΜΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ (Δ.Ε.Α)
Εθνική Φρουρά / Cypriot National Guard
4000 Χρόνια Ελληνικός Στρατός/4000 Years Hellenic Army
Hellenic Army (Ελληνικός Στρατός Ξηράς)
ΛΕΦΕΔ

http://defenceline.gr/index.php/diaphora/lefaid/item/4316-lefed
Μακριά χτυπούν καμπάνες από κρύσταλλο ―
Λένε γι’ αυτόν που κάηκε μες στη ζωή.
[...]
Λένε γι’ αυτόν που μήτε καν επρόφτασε να κλάψει
Για τον βαθύ καημό του Έρωτα της ζωής.
[...]
Τώρα χτυπάει πιο γρήγορα τ’ όνειρο μες στο αίμα
Tου κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει:
Ελευθερία
Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο:
EΛEYΘEPIA
Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος.
[...]
Μακριά χτυπούν καμπάνες από κρύσταλλο
Αύριο, αύριο, αύριο: το Πάσχα του Θεού!


---
Παρά δε τις μεγαλοστομίες του Προέδρου της ΑΠΟΕΑ, αξιοποιούμε το ακόλουθο απόσπασμα της ομιλίας του με τίτλο "Ένα κλωνάρι αμάραντης δάφνης στον Έφεδρο Αξιωματικό":
 [...]
Αλλά η παρουσία του εν εφεδρεία Έφεδρου Αξιωματικού στη ζωή του Έθνους του και η αποστολή του μέσα στην σύγχρονη Κοινωνία και Πολιτεία είναι εξ ίσου σημαντική τόσον εν καιρώ ειρήνης όσον και εν καιρώ πολέμου. Σύμφωνα με την πασίγνωστη φράση του Οϋίνστων Τσώρτσιλ ο Έφεδρος Αξιωματικός «είναι δύο φορές πολίτης… και στρατιώτης και πολίτης». Μέσα στη σημερινή Κοινωνία η λειτουργία του είναι διπλή : του ελεύθερου και νομοταγούς πολίτη, πρώτα και του συνειδητού και υπεύθυνου στρατιώτη, ύστερα. Οι Έφεδροι Αξιωματικοί, ενταγμένοι μέσα στην Κοινωνική συνοδόντωση, επιφορτίζονται με ένα σπουδαίο ρόλο: να αποτελούν αρράγιστη γέφυρα ανάμεσα στον πολίτη και τον στρατιώτη, να εναρμονίζουν αυτές τις δύο μορφές, να τις «συμφιλιώνουν», να τις κρατούν σε ένα διαρκή και γόνιμο διάλογο, σε μια συνεχή επικοινωνία και συνεργασία για το καλό του Έθνους, του Λαού, της Κοινωνίας. Πολίτες της Κοινότητας οι Έφεδροι Αξιωματικοί, καίριες θέσεις κατέχοντες μέσα σ’ αυτή, ίστανται σε ίση απόσταση απέναντι στο στρατευμένο μέρος της κοινωνίας, τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό, και το υπόλοιπο τμήμα του Ελληνικού Λαού.
Ενώ προηγουμένως μας θυμίζει ότι ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας, Εθνικός μας Ποιητής, Οδυσσέας (Αλεπουδέλης) Ελύτης, διατέλεσε Έφ. Ανθλγος στο μέτωπο της Αλβανίας, το οποίο εύστοχα αποτύπωσε στο «Άσμα Ηρωικό και Πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» (1941):
[...]    Μακριά χτυπούν καμπάνες από κρύσταλλο
Αύριο, αύριο λένε, το Πάσχα τ’ ουρανού!
Μακριά χτυπούν καμπάνες από κρύσταλλο ―
Λένε γι’ αυτόν που κάηκε μες στη ζωή.
[...]    Λένε γι’ αυτόν που μήτε καν επρόφτασε να κλάψει
Για τον βαθύ καημό του Έρωτα της ζωής.
[...]    Τώρα χτυπάει πιο γρήγορα τ’ όνειρο μες στο αίμα
Tου κόσμου η πιο σωστή στιγμή σημαίνει:
Ελευθερία
Έλληνες μες στα σκοτεινά δείχνουν το δρόμο:
EΛEYΘEPIA
Για σένα θα δακρύσει από χαρά ο ήλιος.
[...]    Μακριά χτυπούν καμπάνες από κρύσταλλο
Αύριο, αύριο, αύριο: το Πάσχα του Θεού!

No comments: