Saturday 17 December 2016

Εκλογές 18ης Δεκεμβρίου 2016, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Κυπριακή Δημοκρατία!!

Να μην ξεχνιόμαστε:
Καλούνται όλοι οι ψηφοφόροι να προσέλθουν στις κάλπες, για τις εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου 2016, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Κυπριακή Δημοκρατία!!
Δυστυχώς, η πλειοψηφία των υποψηφίων, φανερά ή εμμέσως, κατέρχεται υπό κομματική σκεπή, στην οποία επίσης υπόκεινται οι υποψήφιοι συνδυασμοί για τα δημοτικά συμβούλια και τις σχολικές εφορίες (έτι περαιτέρω αδιανόητο είναι το γεγονός της κομματικής υποψηφιότητας για τις εφορίες που επιτελούν έργο στην εκπαίδευση)!
Παρά το έλλειμα αυτό στη διαδικασία της δημοκρατικής ολοκλήρωσης της πολιτείας μας, γεγονός παραμένει ότι η Δημοκρατία μας, στην εποχή της Κομματοκρατίας, είναι μια καλύτερη επιλογή σε σχέση με τους αποικιοκρατικούς διορισμούς και όσους διορισμούς δημάρχων και συμβουλίων ακολούθησαν την ανεξαρτησία της χώρας το '60.
Ως εκ τούτου και έως ότου περάσουμε στη νέα εποχή της δημοκρατικής αντιπροσώπευσης, εκτός ασφυκτικού κομματικού πεδίου, ας συμμετάσχουμε στις εκλογές, επιλέγοντας τους επόμενούς μας αντιπροσώπους στην τοπική αυτοδιοίκηση, βάσει της αξιοπρέπειας, του ήθους, του πρότερού τους έργου και της αφοσίωσής τους στο δήμο ή την κοινότητα στην οποία ευελπιστούν ότι θα υπηρετήσουν
Ας μην λησμονούμε ότι η ψήφος είναι ένα δικαίωμα για την οποία χύθηκε αίμα για να αποκτηθεί, για άνδρες και γυναίκες, νέες και νέους!!
---
Σύμφωνα με το Γενικό Έφορο Εκλογών, "η άποψη διατυπώνεται με συμμετοχή στις εκλογές, όχι με την αποχή, μια και η αποχή ισοδυναμεί με αποφυγή ανάληψης ευθύνης και με εκχώρηση αυτού του δικαιώματος του ψηφοφόρου σε άλλα πρόσωπα [... ο οποίος] κάλεσε ακόμη τα εκλογικά επιτελεία, αλλά και κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, να αποφύγουν να χρησιμοποιήσουν τη σύγχρονη τεχνολογία για να επηρεάσουν τους εκλογείς ή να διασπείρουν φήμες, όταν η προεκλογική εκστρατεία θα έχει ουσιαστικά και κατά νόμο περατωθεί".
---
Ο κάθε ψηφοφόρος μπορεί να πληροφορηθεί εκ των προτέρων για το εκλογικό κέντρο στο οποίο θα ψηφίσει στην ιστοσελίδα wtv.elections.moi.gov.cy και στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 77772212.

---
Σχόλιο προς νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο:

Vasilis Kiliaris Συγχαρητήρια Αντώνη και καλή δύναμη για το έργο που αναμένουμε να επιτελέσεις !! Περαιτέρω, αντιλαμβανόμενος ότι η εκλογή σου έγινε υπό τη σκεπή του ΔΗΚΟ, προσπάθησε να μείνεις μακρυά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αντίθετα, μείνε αφοσιωμένος στο τετράπτυχο που αναφέρεις, έχοντας πάντοτε και σε κάθε απόφασή σου το γενικό καλό των συνδημοτών μας. Καλή δουλειά και καλές γιορτές !!

https://www.facebook.com/plugins/comment_embed.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fantonis.kountouris.33%2Fposts%2F10154690817061291%3Fcomment_id%3D10154691202081291&include_parent=false" width="560" height="161" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true">

No comments: