Saturday 24 December 2016

Μαγαζιά ελλιπώς ανεπτυγμένα στην εξυπηρέτηση πελατών και στο μάρκετινγκ, καθώς και λόγω πολιτισμικής υστέρησης του ιθαγενούς κυρίως πληθυσμού !!

 Ενημέρωση 26 Δεκεμβρίου 2016:
Καφέ La Croissanterie

Χρόνια Πολλά κατ' αρχάς!

Μερικές εισηγήσεις:

Να εγκαταστήσετε μηχανές εσπρέσσο (όχι τις αυτόματες που έχετε, αλλά τις επαγγελματικές εσπρεσσομηχανές που χρησιμοποιούνται πλέον ευρέως από κάθε σοβαρό κατάστημα καφεστίασης), να εκπαιδεύσετε το προσωπικό στην ετοιμασία διαφόρων παραλλαγών ροφημάτων (απαράδεκτο π.χ. να μην ξέρουν να φτιάξουν μια σοκολάτα μαζί με εσπρέσσο και να αναγκάζεται ο πελάτης να πληρώσει 5 Ευρώ συνολικά για ένα ρόφημα μόκκα) και να μπορούν να εξυπηρετούν με ευγένεια στην ελληνική γλώσσα τους πελάτες σας!

Όσο για τους πελάτες, αντιλαμβανόμαστε ότι θα περιμένουμε μερικές δεκαετιές ακόμη προτού περάσουν και αυτοί στη νέα πολιτισμική εποχή !!

Σημείωση: Αποστάληκε στη σελίδα τους στο Facebook.
---
 15 Φεβρουαρίου 2013
Μια δυσάρεστη εμπειρία στα Friday's!
Στην συμπλήρωση του ερωτηματολογίου της Παρακολούθησης Εμπειρίας Πελατών ερωτήθηκε κατά πόσον υπάρχει ένα πράγμα που θα μπορούσε να βελτιωθεί. Και απάντησα ως εξής:
Δυστυχώς είναι πολλά τα πράγματα που θα μπορούσατε να βελτιώσετε:
1. Γενικά, ο χώρος δεν θυμίζει Friday's (υπόδειγμα εστιατορίου Friday's θεωρώ αυτό στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη - επισκεφθείτε το για να καταλάβετε τι εννοώ). 
2. Οι υπεύθυνες κοπέλες (με τα μαύρα ρούχα - μάνατζερς;) συμπεριφέρονταν αλαζονικά και με υποκριτικό χαμόγελο. 
3. Συγκεκριμένα, δεν πήραμε απάντηση για το ερώτημα μας αν είναι δυνατόν να αλλάξουμε τραπέζι (με άλλα λόγια, μας έγραψε κανονικά η "υπεύθυνη"). 
4. Πολύ σημαντικό και ατυχές θεωρώ το γεγονός ότι στην Κύπρο του 21ου αιώνα, το προσωπικό, στην πλειοψηφία του, αδυνατούσε να επικοινωνήσει στην Ελληνική γλώσσα (υποθέτω αν είχατε πάει και εσείς ως μετανάστες εργασίας στη Γερμανία ή τις ΗΠΑ ή οπουδήποτε αλλού, σε ανεπτυγμένη χώρα, θα γνωρίζατε ότι θα αναγκαζόσασταν να μιλήσετε την επίσημη γλώσσα του κράτους αυτού). 
5. Ο σερβιτόρος μάζεψε τα πιάτα χωρίς καν να μας ρωτήσει αν τελειώσαμε το δείπνο μας. 6. Οι μισές τηγανιτές πατάτες ήταν μουλιασμένες. 
7. Τα μπιφτέκια ήταν άγευστα. 
8. Μόνο το φρέσκο φραντζολάκι άξιζε. 
9. Στην μπύρα ζήτησα να μπει φέτα λεμόνι. Αντί αυτού έβαλαν μισό λεμόνι. 
10. Ο φωτισμός ήταν υπερβολικά δυνατός.

Εν κατακλείδι, αποφεύγουμε τα Friday's!

No comments: