Friday, 13 June 2014

ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ: Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Επενδύστε στην Παιδεία» (Invest in Education)Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Επενδύστε στην Παιδεία»
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΞΙΖΕΙ ! ΜΗΝ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !
Η Κυπριακή Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών «Επενδύστε στην Παιδεία» (Invest in Education), υπό την αιγίδα της δεξαμενής σκέψης ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη [@todiktio], σας καλεί να δηλώσετε και εσείς την υποστήριξή σας, με την ηλεκτρονική σας υπογραφή,* στην ιστοσελίδα: https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000015/public/index.do?lang=el (Καταληκτική ημερομηνία: 6.8. 2014)

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών Επενδύστε στην Παιδεία [Twitter: @Invest_in_Edu] στην Κύπρο: http://invedcy.eu

Βρείτε μας και στο Facebook: Invest in Education – Cyprus

________________________________________

Από το 2009, αυστηρά προγράμματα λιτότητας έχουν εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη, με σκοπό την εξυγίανση των δημόσιων προϋπολογισμών. Πιο πρόσφατα, τόσο η οικονομική αποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας όσο και οι αιτίες της κρίσης, έχουν τεθεί σε αμφισβήτηση, από διεθνείς εμπειρογνώμονες και οργανισμούς. Οι βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αρνητικές επιπτώσεις των μέτρων στις δημοκρατικές διαδικασίες και τα πρότυπα κοινωνικών δικαιωμάτων έχουν επίσης δεχθεί κριτική. Το 2011 και το 2012, περικοπές στον προϋπολογισμό για την παιδεία έγιναν σε είκοσι χώρες για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Περικοπές άνω του 5% παρατηρήθηκε στην Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Λετονία, Λιθουανία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο (Ουαλία ) και την Κροατία, ενώ μειώσεις μεταξύ 1 % και 5 % παρατηρήθηκαν στη Γαλλόφωνη Κοινότητα του Βελγίου, τη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Σλοβενία, τη Σλοβακία και το Ηνωμένο Βασίλειο (Σκωτία). Η ανεργία των νέων (κάτω των 25) έχει πλέον ξεπεράσει το 20% στα περισσότερα από τα κράτη μέλη της ΕΕ , με την Κύπρο να καταγράφει πάνω από 40%, ενώ η Ισπανία και η Ελλάδα κατέγραψαν 55% και 60%, αντιστοίχως (Ενημερωτικό Δελτίο Eurostat, 28.2.2014). Διακεκριμένοι πολιτικοί, οικονομολόγοι, ακαδημαϊκοί, συγγραφείς και καλλιτέχνες προειδοποιούν ότι, αν δεν βρεθεί τρόπος για την επίλυση του προβλήματος, θα είμαστε μια χαμένη γενιά ( αν δεν έχουμε ήδη γίνει).

• Μπορούμε να ευαισθητοποιήσουμε τους Ευρωπαίους ηγέτες να προβληματιστούν για το μέλλον μας !
• Μπορούμε να επηρεάσουμε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να δημοσιοποιήσουν τις θέσεις μας !
• Μπορούμε να κάνουμε χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων μας, όπως αυτά ορίζονται στη Συνθήκη της Λισαβόνας !


Ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος, Sir Χριστόφορος Αντωνίου Πισσαρίδης, Πρεσβευτής της Πρωτοβουλίας, αναφέρει :

«οι κρίσεις στην οικονομία έρχονται και παρέρχονται, αλλά οι νέοι έχουν μόνο μία ευκαιρία να αποκτήσουν τα σωστά εφόδια που θα τους οδηγήσουν σε μία παραγωγική και πετυχημένη καριέρα. Η περικοπή στα χρήματα που χρειάζονται για την Παιδεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση, είναι μια κοντόφθαλμη πολιτική. Ενέχει τον κίνδυνο να χαθεί μία ολόκληρη γενιά! Η επένδυση στην Παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον και το ποσό που δαπανάται για την Παιδεία δεν πρέπει να υπολογίζεται στο έλλειμμα των χωρών»

Γι’ αυτό το λόγο, σας ζητάμε να υπογράψετε την παρούσα Πρωτοβουλία, ΕΔΩ: http://invest-in-education.eu

Εκ μέρους του Κυπριακού τμήματος εθελοντών που υποστηρίζουν την Πρωτοβουλία « Επενδύστε στην Εκπαίδευση»

Ιάκωβος ΨΑΛΤΗΣ (δείτε το βίντεο) Διδάκτωρ Επαγγελματικών Σπουδών στην Εκπαιδευτική Διοίκηση.
Μέλος της Επταμελούς Επιτροπής για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών «Επενδύστε στην Παιδεία»


Εάν επιθυμείτε να δηλώσετε εθελοντές για περαιτέρω δράσεις της πρωτοβουλίας και να συμβάλετε στην εκστρατεία συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών,** παρακαλώ επικοινωνήστε με το Συντονιστή της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης της Πρωτοβουλίας Invest in Education στην Κύπρο, στο τηλέφωνο 99 097 777 ή στο E-mail: vkiliaris@gmail.com

Υπό την ιδιότητα του Συντονιστή της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών Invest in Education («Επενδύστε στην Παιδεία») στην Κύπρο, χρειάζομαι τη συνεισφορά σου**, για να φέρουμε εις πέρας με επιτυχία την εκστρατεία την οποία έχουμε αναλάβει από κοινού με μια ομάδα εθελοντών, στηρίζοντας την προσπάθεια συγκέντρωσης ενός ελάχιστου αριθμού από 4.500 υποστηρικτές που απαιτούνται για την Κύπρο*, η οποία αποσκοπεί στη συλλογή 1.000.000 υπογραφών πανευρωπαϊκά, που θα μας επιτρέψουν να προωθήσουμε στα Ευρωπαϊκά Όργανα νομοθεσία δια της οποίας οι δαπάνες για την παιδεία θα εξαιρούνται από τον υπολογισμό του ελλείμματος των ευρωπαϊκών χωρών όπου, λόγω δημοσιονομικής προσαρμογής, μετά τη σύναψη Μνημονίου Συναντίληψης με την Τρόικα, εισέρχονται σε ένα κυκεώνα μνημονιακών μέτρων που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε οριζόντιες αποκοπές στις δημόσιες δαπάνες, μη εξαιρουμένης της Παιδείας.

Οι δηλώσεις υποστήριξης πρέπει να προέρχονται από πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές και ανεξαρτήτως εθνικότητας
(Τελευταία προθεσμία μέχρι 6 Αυγούστου 2014)

Φιλικά,


Βασίλης Κοιλιαρής (+357 99 097 777 | vkiliaris@gmail.com)
Συντονιστής της Ομάδας Εθελοντών Υποστήριξης της Πρωτοβουλίας Invest in Education στην Κύπρο.
Συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Κινήματος Νέων [European Youth Movement (EYM)].


ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

* Για την Κύπρο απαιτείται η συλλογή ενός ελάχιστου αριθμού υπογραφών από 4500 πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου στις Ευρωεκλογές.

** Για να στηρίξετε και εσείς την Πρωτοβουλία "Επενδύστε στην Παιδεία" χρειάζεται η υπογραφή σας στην ιστοσελίδα μας ΕΔΩ! (Καταληκτική ημερομηνία: 6 Αυγούστου 2014): https://ec.europa.eu/citizens-initiative/REQ-ECI-2013-000015/public/index.do?lang=el

European citizens' initiative "Invest in Education"

DO NOT COUNT EDUCATION SPENDING AS PART OF THE DEFICIT
EDUCATION IS AN INVESTMENT

Please Sign in the initiative's webpage HERE and NOW.
It only takes a couple of minutes to sign it, but this could also save or enhance
Education standards in your country.


Επιγραμμικό σύστημα συγκέντρωσης (1.4.0 DD Edition)

• Αρχική σελίδα
• Δείτε το πιστοποιητικό συμμόρφωσης
• Δείτε τη δήλωση περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής

Δήλωση περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής: σύμφωνα με το άρθρο 10 της οδηγίας 95/46/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 24ης Οκτωβρίου 1995, για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών, τα παρεχόμενα σε αυτό το έντυπο δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα θα τίθενται μόνο στη διάθεση των αρμόδιων αρχών για την επαλήθευση και την πιστοποίηση του αριθμού έγκυρων δηλώσεων υποστήριξης που ελήφθησαν για την παρούσα προτεινόμενη πρωτοβουλία πολιτών [βλέπε άρθρο 8 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 211/2011 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 16ης Φεβρουαρίου 2011, σχετικά με την πρωτοβουλία πολιτών] και, εάν χρειάζεται, θα τυγχάνουν περαιτέρω επεξεργασίας για σκοπούς δικαστικών ή διοικητικών διαδικασιών σε σχέση με την παρούσα προτεινόμενη πρωτοβουλία πολιτών [βλέπε άρθρο 12 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 211/2011]. Τα δεδομένα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για κανέναν άλλο σκοπό. Τα υποκείμενα των δεδομένων δικαιούνται να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα τους. Όλες οι δηλώσεις υποστήριξης θα καταστρέφονται το αργότερο 18 μήνες από την ημερομηνία καταχώρισης της προτεινόμενης πρωτοβουλίας πολιτών ή, στην περίπτωση διοικητικών ή δικαστικών διαδικασιών, το αργότερο μία εβδομάδα από την ημερομηνία ολοκλήρωσης των ανωτέρω διαδικασιών.

Μπορείτε να στηρίξετε το διάβημα ΕΔΩ www.invest-in-education.eu
ή να το κάνετε εγγράφως πιο κάτω, καταχωρώντας τα στοιχεία που απαιτούνται, για να είναι δυνατός ο τυχαίος δειγματοληπτικός έλεγχος που θα διεξαχθεί από την κυβέρνηση της κάθε συμμετέχουσας χώρας, ώστε να διασφαλίζει η Ε.Ε. ότι τα πρόσωπα τα οποία υποστηρίζουν το διάβημα είναι πραγματικά.

Α/Α ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΓΙΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
Επιλέξετε ανάλογα ταυτότητα ή διαβατήριο και δηλώστε το πιο κάτω:
(Ένα από τα δύο) ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ…………………………… ή ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ…………………………….
00 (Α΄ Παράδειγμα) Κύπρος Κύπρου Κυπριακή Ταυτότητα: ??????
00 (Β΄ Παράδειγμα) Ελλάδα Κυπραίου Ελληνική Διαβατήριο: ??????
1
2
3

No comments: