Wednesday 16 November 2011

Αγαπητές και αγαπητοί διαχειριστές του Blog Psaxnwdouleia

Αγαπητές και αγαπητοί διαχειριστές του Blog Psaxnwdouleia

Θα ήθελα καταρχάς να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να ενταχθώ στον "κόσμο της ανεργίας", με την έννοια του ότι μέσω εσάς βιώσαμε την απεχθή αυτή κατάσταση και αντιληφθήκαμε έγκαιρα του τι μας επιφύλαξε και επιφυλάσσει το μέλλον. Προτού μπει για τα καλά η κρίση και η ανεργία στην καθημερινότητα μας, προτού δηλαδή να δούμε, πέραν του εαυτού μας, φίλους, γνωστούς, σχέση, οικογένεια κ.α. να εισέρχονται σε αυτόν τον κυκεώνα, μέσω εσάς προλάβαμε έγκαιρα να δούμε με επαγγελματισμό και σοβαρότητα την αναζήτηση εργασίας.
Δεν ξέρω αν πραγματικά με βοηθήσατε σε αυτό καθ' εαυτό το κομμάτι εύρεσης εργασίας, ή απλά αποτελέσατε γούρι και διαδικτυακό σημείο συνάντησης παρηγοριάς, όπου γνώριζα ότι δεν είμαι μόνος σε αυτό τον κόσμο χωρίς δουλειά, ενώ οι περισσότεροι πρώην φίλοι μου που ακόμα εργάζονταν, με είχαν παραμερίσει από τη ζωή τους, γιατί απλά δεν είχα μία για να βγω έξω μαζί τους! Η ουσία είναι ότι ανακάλυψα τελικά τους πραγματικούς μου φίλους, τι πραγματικά επιθυμώ να κάνω στη ζωή μου, και ΝΑΙ, τελικά βρήκα και δουλειά!
Είμαι Κύπριος στην καταγωγή, Έλληνας στη συνείδηση, περιμένω περήφανα σύντομα και την Ελληνική υπηκοότητα, η Θεσσαλονίκη αποτελεί πλέον πατρίδα μου μετά από 12 χρόνια διαβίωσης, σπουδών και εργασίας εκεί. Δουλειά όμως βρήκα στη Λευκωσία. Στην υπηρεσία διεθνών σχέσεων της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας, με άλλα λόγια και απλά, ως μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Εδώ ακόμα η κρίση δεν κτύπησε τόσο βάναυσα. Πιστεύω υπάρχουν ακόμα ευκαιρίες. Σας καλώ να δοκιμάσετε όσοι το αντέχετε την τύχη σας εδώ, έστω για μερικά χρόνια, έως ότου η Ελλάδα μας εξέλθει από το βάλτο της χρηματοοικονομικής, εργασιακής και κοινωνικής κρίσης που εισήλθε τόσο απότομα! Και η Κύπρος είναι Ελλάδα, έστω και αν οι Κύπριοι είναι εσωστρεφείς, ή "νησιώτες", δικαιούμαι να το πω, ως "Κύπριος" και 'γω!
Αυτά τα λίγα!
Καλή συνέχεια στο έργο σας και καλή επιτυχία σε όσους ψάχνουν ακόμα εργασία!

Με απεριόριστη εκτίμηση,

Βασίλης

ΥΓ. Και για να μην ξεχνιόμαστε, όσοι και όσες ενδιαφέρονται ακόμα για μία ευκαιρία εργασίας στην Κύπρο, έως ότου η αγαπημένη μας ηπειρωτική Ελλάδα ξεκολλήσει από το βάλτο της κρίσης, και προτού και η Κύπρος εισέλθει σε αυτόν τον κυκεώνα ανεργίας, κρίσης και διάλυσης (σε 3 με 5 χρόνια δηλαδή), δείτε την ιστοσελίδα του γνωστού Καριέρα στην Κύπρο και άλλων ιστοσελίδων.

Καλή επιτυχία !

No comments: