Monday, 10 May 2010

Σχετικά με τα μέτρα λιτότητας και τις επακόλουθες διαδηλώσεις-ταραχές και δολοφονίες πολιτών από ψευδοαναρχικά-αντιεξουσιαστικά και φασιστικά στοιχεία

Η άποψή μου σχετικά με τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα και τις επακόλουθες διαδηλώσεις-ταραχές και δολοφονίες πολιτών από ψευδοαναρχικά-αντιεξουσιαστικά και φασιστικά στοιχεία

Δεν συμμετέχω στις απεργίες παρόλο που σήμερα είμαι άνεργος.
Τα μέτρα λιτότητας είναι αναγκαία. Είναι επίσης επιτακτικό για την κυβέρνηση να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποδέσμευση των φτωχότερων στρωμάτων και των ατόμων με τις μεγαλύτερες ανάγκες (ηλικιωμένοι, άνεργοι, άτομα με αναπηρία) από το βάρος αυτής της νέας οικονομικής κατάστασης. Η μεσαία τάξη, οι πλούσιοι, οι υγιείς και κερδοφόρες επιχειρήσεις και οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να υποστούν το 90% των νέων μέτρων. Αλλά κυρίως είναι απαραίτητη η αύξηση της παραγωγικότητας σε κάθε οικονομικό και κοινωνικό τομέα στην Ελλάδα, δηλαδή όλοι να εργαστούν πιο επαγγελματικά και με προσανατολισμό στο αποτέλεσμα.

Σοκαρισμένος! Ντροπή και θλίψη για την απώλεια των τεσσάρων ανθρώπινων ζωών στις ταραχές. Οι αναρχικοί-αντίεξουσιαστές και οι φασίστες είναι η φυσικοί υπεύθυνοι των δολοφονιών. Η εποχή της κακομαθημένης ελληνικής κοινωνίας πλησιάζει στο τέλος της ... μια νέα εποχή είναι έτοιμη να εκκινήσει. Το πιο κρίσιμο σημείο στη σύγχρονη πολιτική ιστορία της Ελλάδας έχει έρθει. Οι λαοί που ζουν στην Ελλάδα και οι άλλοι Ευρωπαίοι είναι καιρός να ενεργήσουν πολιτικά για ένα καλύτερο μέλλον για όλους. Εργαζόμενοι σκληρά, επαγγελματικά, με αλληλεγγύη και ορθολογισμό, είναι ο μόνος τρόπος για να εξωθούμε από την κοινωνική και οικονομική κρίση που σήμερα μας μαστίζει!

ΜΑΛΑΚΕΣ Ψευδοαναρχικούληδες, κακομαθημένα ηλίθια όντα, συνήθως πλουσιόπαιδα που τα έχουν όλα έτοιμα στη ζωή, για μια ζωή, και τα οποία νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα και για τα πάντα επειδή διαβάσανε και αυτοί μία φορά στη ζωή τους Μπακούνιν κλπ. Άχρηστα υποκείμενα της ελληνικής κοινωνίας είναι και θα είναι για πάντα. Εξαρτημένα από το χόρτο, το χασίς και τον καπνό. Κατά τα άλλα ενάντια στον καπιταλισμό. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ! Επιτέλους ας τους γυρίσουμε την πλάτη και ας τους πολεμήσουμε ενεργά στα δημοκρατικά πλαίσια του πολιτεύματος μας.

Μέσα στα πανεπιστήμια δρουν οι γνωστοί αυτοί άγνωστοι. Με την υγιή πολιτικοποίηση του φοιτητικού και του συνδικαλιστικού κινήματος, δηλαδή με την συμμετοχή μας στα κοινά εκτός της ξύλινης κομματικής «ταφόπλακας», ήτοι με την άμεση ή έμμεση ενεργό μας δράση στο πανεπιστήμιο ή μετέπειτα στον εργασιακό μας χώρο, μόνο έτσι θα επιτύχουμε την αποβολή από την ακαδημία, τις πορείες, τα κόμματα και την πολιτική των κάθε λογής τραμπούκων, ψευδόαναρχικών-αντιεξουσιαστικών στοιχείων στη χώρα αυτή. Επιτέλους, τους γνωρίζουμε όλοι ποιοι είναι. Καιρός η πολιτεία να τους αφοπλίσει ουσιαστικά και ρητορικά. Ας μας δώσει και εμάς τη νόμιμη οδό να τους στιγματίσουμε και να τους καταδικάσουμε όπως τους αξίζει. Για την τιμή των αδικοχαμένων τεσσάρων συνανθρώπων μας.

Ατενίζοντας με αισιοδοξία το μέλλον … και στη δική μου οικονομική μετανάστευση


Βασίλης ΚΟΙΛΙΑΡΗΣ

τέως τραπεζικός υπάλληλος

Θεσσαλονίκη-Βρυξέλλες-Λευκωσία

No comments: