Saturday 25 April 2020

#ΜένουμεΣπίτι για #αναστοχασμό #οΚορωνοϊόςΠαραμονεύει - #ΔενEφησυχάζουμε ΙΙΙ-V

Ο πόλεμος ενάντια στον #κορωνοϊό #κορωναϊό συνεχίζεται
Καθημερινή ενημέρωση κατάστασης και δεδομένων (δεν είναι απλά αριθμοί, #είναι #ΑΝΘΡΩΠΟΙ), ως ελάχιστος φόρος τιμής και μνημόνευσης θυμάτων #πανδημίας:

----------------------------------------------------
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
* = καταστροφικός απολογισμός λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους. Περαιτέρω, με ερωτηματικό λόγω ελλείμματος δημοκρατίας και εμπιστοσύνης ως προς την ακρίβεια καταγραφής κρουσμάτων και θυμάτων.
** = Iris, ένα αυτόματο σύστημα για την κωδικοποίηση πολλαπλών αιτιών θανάτου και για την επιλογή της υποκείμενης (τελικής) αιτίας θανάτου. Βασίζεται στο διεθνές έντυπο πιστοποίησης θανάτου που παρέχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ/WHO) και οι αιτίες θανάτου κωδικοποιούνται σύμφωνα με τους κανόνες Ταξινόμησης των Νοσημάτων (ICD-10).
*** = τροχιά εκθετικής αύξησης: τροχιά είναι το σύνολο των σημείων -θέσεων από τα οποία διέρχεται κατά το χρόνο της κίνησης μίας καταμέτρησης γεγονότων, ήτοι το σύνολο των διαδοχικών θέσεών τους στο χώρο συναρτήσει του χρόνου. Εκθετική αύξηση συμβαίνει όταν ο ρυθμός μεταβολής της τιμής μιας συνάρτησης είναι θετικός και ανάλογος με τη τιμή της συνάρτησης, με αποτέλεσμα η ανάπτυξή της συναρτήσει του χρόνου να είναι μια εκθετική συνάρτηση. Εκθετική απόσβεση παρουσιάζεται με τον ίδιο τρόπο, όταν ο ρυθμός μεταβολής είναι αρνητικός.
## = ευθυγράμμιση/επιπεδοποίηση καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων, η οποία αντικατοποτρίζει τον μειωμένο ρυθμό αύξησης θυμάτων σε ημερήσια βάση.
----------------------------------------------------
Περαιτέρω πληροφόρηση στο ακόλουθο #Ιστολόγιο:
https://vkiliaris.blogspot.com
Περιλαμβάνεται καταγραφή απολογισμών αρχής γενομένης 17 Μαρτίου 2020, με τις εξής κύριες πηγές πληροφόρησης:
- Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University (JHU)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR2Mbwp_TQCqPm-aUunYICx16jfyhCv2jZyW2fLL1m7XYVuh_2fmFuOAnn8#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
- Επίσημες πηγές:
https://www.pio.gov.cy/coronavirus (Κύπρος)
https://www.coronavirus.mlsi.gov.cy (Κύπρος)
https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19 (Ελλάδα)
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019 (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Π.Ο.Υ.)
----------------------------------------------------
The MicrobeScope – Infectious Diseases in Context:

=> #Κυριακή 03.05.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 5200 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα. Για αρκετές χώρες, η εβδομάδα που ακολουθεί το "εορταστικό" τριήμερο της Πρωτομαγιάς, θα αποτελέσει ορόσημο σταδιακής επαναφοράς στην πρό της κρίσης κατάσταση, συνεχίζοντας παράλληλα τις νέες συμπεριφορικές συνήθειες, ήτοι της υιοθέτησης μέτρων υγιεινής και αποστασιοποιημένης κοινωνικοποίησης.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 244 021 ψυχές, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα τριάμισι εκατομμύρια !! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά). ##Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 (όσο αυξάνεται το κλάσμα, τόσο εγγύτερα βρίσκεται η καταστολή της πανδημίας). ##Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

Αξιοσημείωτο ζήτημα είναι ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Σε ένα παρεμφερές πεδίο ανάλυσης, η επαναφορά στην ειδησεογραφία θεματικών που άπτονται διεθνοπολιτικών ζητημάτων και δη εντάσεων και συγκρούσεων, καθώς και θεμάτων εσωτερικής μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, αποτελούν ενδείξεις επαναφοράς στην πρό της κρίσης κατάστασης και καθημερινότητας (ante), ενώ, παράλληλα, καταδεικνύει το γεγονός της αποδοχής των επιπτώσεων της πανδημίας, περιλαμβανομένης της καθημερινής εκατόμβης θυμάτων, ως μέρος της νέας κανονικότητας (post).

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. Από 4 Μαΐου αίρονται ή/και χαλαρώνουν σειρά μέτρων και απαγορεύσεων, ενώ από 21 Μαΐου 2020, αίρονται όλοι οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών.

#Ενθαρρυντικό επίτευγμα ευθυγράμμισης της καμπύλης και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Τσεχία, ##Σλοβακία, ##Νορβηγία, ##Φινλανδία, ##Ισραήλ.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός όμως συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε ##Ιταλία*, ##Ισπανία*, ##Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και ##Ολλανδία*, ##Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία*, Ουκρανία* και Τουρκία*. Ερωτηματικό σε Λευκορωσία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ σε ##Αυστραλία και ##Ν_Ζηλανδία η εξάπλωση της νόσου είναι υπό έλεγχο .

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού, Δομηνικανία και Κολομβία. Ερωτηματικά σε Αργεντινή και Χιλή καθώς και στις υπόλοιπες λατινικές χώρες.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές*, Μαλαισία*, Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Σάββατο 02.05.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 5350 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα. Για αρκετές χώρες, η εβδομάδα που ακολουθεί το "εορταστικό" τριήμερο της Πρωτομαγιάς, θα αποτελέσει ορόσημο σταδιακής επαναφοράς στην πρό της κρίσης κατάσταση, συνεχίζοντας παράλληλα τις νέες συμπεριφορικές συνήθειες, ήτοι της υιοθέτησης μέτρων υγιεινής και αποστασιοποιημένης κοινωνικοποίησης.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 238 787 ψυχές, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα τριάμισι εκατομμύρια !! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά). ##Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 (όσο αυξάνεται το κλάσμα, τόσο εγγύτερα βρίσκεται η καταστολή της πανδημίας). ##Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

Αξιοσημείωτο ζήτημα είναι ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Σε ένα παρεμφερές πεδίο ανάλυσης, η επαναφορά στην ειδησεογραφία θεματικών που άπτονται διεθνοπολιτικών ζητημάτων και δη εντάσεων και συγκρούσεων, καθώς και θεμάτων εσωτερικής μικροπολιτικής αντιπαράθεσης, αποτελούν ενδείξεις επαναφοράς στην πρό της κρίσης κατάστασης και καθημερινότητας (ante), ενώ, παράλληλα, καταδεικνύει το γεγονός της αποδοχής των επιπτώσεων της πανδημίας, περιλαμβανομένης της καθημερινής εκατόμβης θυμάτων, ως μέρος της νέας κανονικότητας (post).

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. Από 4 Μαΐου αίρονται ή/και χαλαρώνουν σειρά μέτρων και απαγορεύσεων, ενώ από 21 Μαΐου 2020, αίρονται όλοι οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών.

#Ενθαρρυντικό επίτευγμα ευθυγράμμισης της καμπύλης και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Τσεχία, ##Σλοβακία, ##Νορβηγία, ##Φινλανδία, ##Ισραήλ.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός όμως συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε ##Ιταλία*, ##Ισπανία*, ##Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και ##Ολλανδία*, ##Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία*, Ουκρανία* και Τουρκία*. Ερωτηματικό σε Λευκορωσία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ σε ##Αυστραλία και ##Ν_Ζηλανδία η εξάπλωση της νόσου είναι υπό έλεγχο .

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού, Δομηνικανία και Κολομβία. Ερωτηματικά σε Αργεντινή και Χιλή καθώς και στις υπόλοιπες λατινικές χώρες.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές*, Μαλαισία*, Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Παρασκευή 01.05.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 5700 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα. Για αρκετές χώρες, η εβδομάδα που ακολουθεί το "εορταστικό" τριήμερο της Πρωτομαγιάς, θα αποτελέσει ορόσημο σταδιακής επαναφοράς στην πρό της κρίσης κατάσταση, συνεχίζοντας παράλληλα τις νέες συμπεριφορικές συνήθειες, ήτοι της υιοθέτησης μέτρων υγιεινής και αποστασιοποιημένης κοινωνικοποίησης.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 233 439 ψυχές, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια !! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά). ##Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 (όσο αυξάνεται το κλάσμα, τόσο εγγύτερα βρίσκεται η καταστολή της πανδημίας). ##Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

Αξιοσημείωτο ζήτημα είναι ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. Από 4 Μαΐου αίρονται ή/και χαλαρώνουν σειρά μέτρων και απαγορεύσεων, ενώ από 21 Μαΐου 2020, αίρονται όλοι οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών.

#Ενθαρρυντικό επίτευγμα ευθυγράμμισης της καμπύλης και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Τσεχία, ##Σλοβακία, ##Νορβηγία, ##Φινλανδία, ##Ισραήλ.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός όμως συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε ##Ιταλία*, ##Ισπανία*, ##Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και ##Ολλανδία*, ##Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία*, Ουκρανία* και Τουρκία*. Ερωτηματικό σε Λευκορωσία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ σε ##Αυστραλία και ##Ν_Ζηλανδία η εξάπλωση της νόσου είναι υπό έλεγχο .

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού, Δομηνικανία και Κολομβία. Ερωτηματικά σε Αργεντινή και Χιλή καθώς και στις υπόλοιπες λατινικές χώρες.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές*, Μαλαισία*, Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Πέμπτη 30.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν οριακά σε πενταψήφιο αριθμό (περίπου 10500 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα. Για αρκετές χώρες, η εβδομάδα που ακολουθεί το "εορταστικό" τριήμερο της Πρωτομαγιάς, θα αποτελέσει ορόσημο σταδιακής επαναφοράς στην πρό της κρίσης κατάσταση, συνεχίζοντας παράλληλα τις νέες συμπεριφορικές συνήθειες, ήτοι της υιοθέτησης μέτρων υγιεινής και αποστασιοποιημένης κοινωνικοποίησης.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 227 705 ψυχές, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια !! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά). ##Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 (όσο αυξάνεται το κλάσμα, τόσο εγγύτερα βρίσκεται η καταστολή της πανδημίας). ##Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

Αξιοσημείωτο ζήτημα είναι ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. Από 4 Μαΐου αίρονται ή/και χαλαρώνουν σειρά μέτρων και απαγορεύσεων, ενώ από 21 Μαΐου 2020, αίρονται όλοι οι περιορισμοί διακίνησης των πολιτών.

#Ενθαρρυντικό επίτευγμα ευθυγράμμισης της καμπύλης και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Τσεχία, ##Σλοβακία, ##Νορβηγία, ##Φινλανδία, ##Ισραήλ.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός όμως συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε ##Ιταλία*, ##Ισπανία*, ##Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και ##Ολλανδία*, ##Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, Ουγγαρία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία*, Ουκρανία* και Τουρκία*. Ερωτηματικό σε Λευκορωσία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ σε ##Αυστραλία και ##Ν_Ζηλανδία η εξάπλωση της νόσου είναι υπό έλεγχο .

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού, Δομηνικανία και Κολομβία. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές*, Μαλαισία*, Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.



=> #Τετάρτη 29.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 6000 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 217 193 ψυχές, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια !! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά). ##Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 (όσο αυξάνεται το κλάσμα, τόσο εγγύτερα βρίσκεται η καταστολή της πανδημίας). ##Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, ##Νορβηγία, ##Φινλανδία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία*, Ουκρανία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ σε ##Αυστραλία και ##Ν_Ζηλανδία η εξάπλωση της νόσου είναι υπό έλεγχο .

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού, Δομηνικανία και Κολομβία. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές* και Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Τρίτη 28.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 4600 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 211 221 ψυχές, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια !! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά). ##Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 (όσο αυξάνεται το κλάσμα, τόσο εγγύτερα βρίσκεται η καταστολή της πανδημίας). ##Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, ##Νορβηγία, ##Φινλανδία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία*, Ουκρανία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ σε ##Αυστραλία και ##Ν_Ζηλανδία η εξάπλωση της νόσου είναι υπό έλεγχο .

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού, Δομηνικανία και Κολομβία. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές* και Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Δευτέρα 27.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 3600 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 206 640 ψυχές, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα τρία εκατομμύρια !! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά). ##Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 (όσο αυξάνεται το κλάσμα, τόσο εγγύτερα βρίσκεται η καταστολή της πανδημίας). ##Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, ##Νορβηγία, ##Φινλανδία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ σε ##Αυστραλία και ##Ν_Ζηλανδία η εξάπλωση της νόσου είναι υπό έλεγχο .

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού και Δομηνικανία. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές* και Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.



=> #Κυριακή Διακαινησίμου 26.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 5900 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 203 055 ψυχές, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα τρία εκατομμύρια !! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά). ##Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 (όσο αυξάνεται το κλάσμα, τόσο εγγύτερα βρίσκεται η καταστολή της πανδημίας). ##Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, ##Νορβηγία, ##Φινλανδία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ σε ##Αυστραλία και ##Ν_Ζηλανδία η εξάπλωση της νόσου είναι υπό έλεγχο .

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού και Δομηνικανία. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές* και Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Σάββατο Διακαινησίμου 25.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 6300 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 197 162 ψυχές, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα δυόμιση εκατομμύρια !! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά). ##Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 (όσο αυξάνεται το κλάσμα, τόσο εγγύτερα βρίσκεται η καταστολή της πανδημίας). ##Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία, ##Νορβηγία, ##Φινλανδία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ σε ##Αυστραλία και ##Ν_Ζηλανδία η εξάπλωση της νόσου είναι υπό έλεγχο .

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού και Δομηνικανία. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές* και Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Παρασκευή Διακαινησίμου 24.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 7400 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 190 872 ψυχές, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα δυόμιση εκατομμύρια !! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά). ##Ενθαρρυντικό γεγονός ότι μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 (όσο αυξάνεται το κλάσμα, τόσο εγγύτερα βρίσκεται η καταστολή της πανδημίας). ##Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η εξάπλωση της νόσου.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού και Δομηνικανία. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές* και Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Πέμπτη Διακαινησίμου 23.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 5950 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 3/4 [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 183 470 ψυχές!, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα δυόμιση εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, ##Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η εξάπλωση της νόσου.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού και Δομηνικανία. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - παρά τον καταστροφικό απολογισμό, συνεχίζεται η αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι σε ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, παρά τον επίσης καταστροφικό απολογισμό, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές* και Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Τετάρτη Διακαινησίμου 22.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 7100 νέοι κεκοιμημένοι), φαίνεται δε ότι ##σταθεροποιείται η καθημερινή καταγραφή κρουσμάτων και θυμάτων και οδεύουμε προς τροχιά εκθετικής απόσβεσης***. Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω και των θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 2/3 [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 177 521 ψυχές!, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα δυόμιση εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η εξάπλωση της νόσου.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό, Περού και Δομηνικανία. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν*, Μπανγκλαντές* και Ινδονησία*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Τρίτη Διακαινησίμου 21.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, φαίνεται δε ότι οδεύουμε σε τροχιά εκθετικής απόσβεσης***(περίπου 5150 νέοι κεκοιμημένοι). Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 2/3 [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 170 399 ψυχές!, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα δυόμιση εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η εξάπλωση της νόσου.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό και Περού. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδονησία* και Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν* και Μπανγκλαντές*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Δευτέρα Διακαινησίμου 20.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, φαίνεται δε ότι οδεύουμε σε τροχιά εκθετικής απόσβεσης***(περίπου 4300 νέοι κεκοιμημένοι). Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος, λόγω θρησκευτικών εορτών περιόδου (Πάσχα, Ανάσταση, Ραμαζάνι), περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 2/3 [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 165 238 ψυχές!, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα δυόμιση εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η εξάπλωση της νόσου.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό και Περού. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδονησία* και Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδία*, Πακιστάν* και Μπανγκλαντές*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #Κυριακή #Πάσχα #Ανάσταση 19.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 6240 νέοι κεκοιμημένοι). Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος ενόψει Ορθόδοξου Πάσχα περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 2/3 [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 160 925 ψυχές!, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα δυόμιση εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία. Καταστροφικός απολογισμός επίσης σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η εξάπλωση της νόσου.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό και Περού. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδονησία* και Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά σε Ινδία*, Πακιστάν* και Μπανγκλαντές*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #M. Σάββατο 18.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 8600 νέοι κεκοιμημένοι). Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος ενόψει Ορθόδοξου Πάσχα περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 2/3 [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 154 686 ψυχές!, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία. Ερωτηματικά σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η εξάπλωση της νόσου.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό και Περού. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδονησία* και Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά σε Ινδία*, Πακιστάν* και Μπανγκλαντές*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #M. Παρασκευή 17.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό (περίπου 8950 νέοι κεκοιμημένοι). Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών συνεχίζεται ο σχεδόν καθολικός ή απόλυτος ενόψει Ορθόδοξου Πάσχα περιορισμός μετακινήσεων και σειρά άλλων μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής της σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα της εν λόγω νόσου.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 2/3 [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 146 055 ψυχές!, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες του λεγόμενου Βορρά)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία. Ερωτηματικά σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η εξάπλωση της νόσου.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό και Περού. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδονησία* και Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά σε Ινδία*, Πακιστάν* και Μπανγκλαντές*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #M. Πέμπτη 16.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς καταγράφηκε αύξηση και οι ημερήσιες απώλειες είναι ξανά σε πενταψήφιο αριθμό (περίπου 10350 νέοι κεκοιμημένοι). Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών επιβλήθηκε σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και σειρά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων. Σε χώρες του λεγόμενου δυτικού κόσμου, επίσης μεγάλος αριθμός κεκοιμημένων, π.χ. σε ιδρύματα ευγηρίας, δεν αποδίδεται ως αποτέλεσμα του εν λόγω ιού.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 2/3 [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 137 108 ψυχές!, ενώ τα επισήμως επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα δύο εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ και άλλες χώρες)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 250 θυμάτων ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία*, Γερμανία*, Βέλγιο*, Ελβετία*, Σουηδία*, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία. Ερωτηματικά σε Ρωσική Ομοσπονδία* και Τουρκία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.

Στον Καναδά* ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η εξάπλωση της νόσου.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό*, Ισημερινό και Περού. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδονησία* και Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά σε Ινδία*, Πακιστάν* και Μπανγκλαντές*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #M. Τετάρτη 15.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, φαίνεται δε ότι σταθεροποιείται η καμπύλη και οδεύουμε σε τροχιά εκθετικής απόσβεσης*** (περίπου 6950 νέοι κεκοιμημένοι). Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών επιβλήθηκε σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και σειρά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933. Εξού και ήδη σχεδιάζεται η μερική άρση των περιορισμών, δίχως όμως συντονισμό μεταξύ των κρατών, ακόμα και στο επίπεδο ΕΕ, καθότι η πανδημία έχει διαφορετικά χρονικά σημεία εμφάνισης, επέκτασης, κορύφωσης και αναμενόμενης καταστολής σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 2/3 [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 126 761 ψυχές!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα δύο εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 200 θυμάτων συνολικά ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.
Στον Καναδά ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό* και Ισημερινό. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδονησία* και Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά σε Ινδία*, Πακιστάν* και Μπανγκλαντές*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.


=> #M. Τρίτη 14.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, φαίνεται δε ότι οδεύουμε σε τροχιά εκθετικής απόσβεσης*** (γύρω στους 5500 νέοι κεκοιμημένοι). Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών επιβλήθηκε σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και σειρά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στα 2/3 [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 119 818 ψυχές!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα δύο εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 200 θυμάτων συνολικά ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.
Στον Καναδά ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό* και Ισημερινό. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδονησία* και Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά σε Ινδία*, Πακιστάν* και Μπανγκλαντές*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.














=> #M. Δευτέρα 13.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, φαίνεται δε ότι οδεύουμε σε τροχιά εκθετικής απόσβεσης*** (γύρω στους 5300 νέοι κεκοιμημένοι). Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών επιβλήθηκε σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και σειρά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008-2013, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν κοντά στο ήμισυ [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 114 290 ψυχές!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα δύο εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 200 θυμάτων συνολικά ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, ##Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.
Στον Καναδά ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό* και Ισημερινό. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδονησία* και Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά σε Ινδία*, Πακιστάν* και Μπανγκλαντές*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.















=> #Κυριακή 12.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-11:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες είναι σε τετραψήφιο αριθμό, φαίνεται δε ότι οδεύουμε σε τροχιά εκθετικής απόσβεσης*** (πέραν των 6 100 νέων κεκοιμημένων). Σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και σειρά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδο, αν όχι μεγαλύτερο, οικονομικών κρίσεων 2008, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων.

Μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν κοντά στο ήμισυ [μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 108 994 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν τα δύο εκατομμύρια! (ίσως και λόγω της ακριβέστερης καταγραφής τους στις ΗΠΑ)].

##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
##Ελληνικός κόσμος - Σε ##Ελλάδα και ##Κύπρο έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. #Ενθαρρυντικό επίτευγμα και σε σειρά άλλων χωρών όπου λήφθηκαν εγκαίρως μέτρα προστασίας και κοινωνικής αποστασιοποίησης του πληθυσμού τους, όπως για παράδειγμα σε ##Σερβία, ##Ουγγαρία, ##Τσεχία και ##Σλοβακία.

Ευρώπη - ο καταστροφικός απολογισμός συνεχίζεται, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων (πέραν των 200 θυμάτων συνολικά ανά χώρα) όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, Πολωνία και Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.
Στον Καναδά ο απολογισμός είναι επίσης καταστροφικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - Καταστροφικός απολογισμός σε Βραζιλία*, Μεξικό* και Ισημερινό. Στις υπόλοιπες λατινικές χώρες ίσως περιοριστεί.

##Κίνα* κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Καταστροφικός απολογισμός σε Ινδονησία* και Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά σε Ινδία* και Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν* όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικά σε Αίγυπτο* και Αλγερία* και στις εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη, Σουδάν, Ν. Σουδάν, Σομαλία και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική* - Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.



















=> #Σάββατο 11.04.2020 - #Πρωινή_Αναφορά (09:00-10:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες κυμαίνονται μεταξύ τετραψήφιου και πενταψήφιου αριθμού (λόγω αλλαγής της παρούσας αναφοράς από βραδινή σε πρωινή), παραμένοντας κατά προσέγγιση σε τροχιά εκθετικής αύξησης*** (πέραν των 11 000 νέων κεκοιμημένων), σε δε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και σειρά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδα οικονομικών κρίσεων 2008, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων.

Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 102 867 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το ενάμιση εκατομμύριο!). ##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

##Ελληνικός κόσμος - έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. Σε ##Κύπρο και ##βόρεια_Ελλάδα επίσης εκτιμάται ότι η καμπύλη ευθυγραμμίζεται.

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.
Στον Καναδά ο απολογισμός δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία*. Ερωτηματικό ο Ισημερινός.

##Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Ερωτηματικά παραμένουν η Ινδονησία* και οι Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία* και το Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος* και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.

* = καταστροφικός απολογισμός ή με ερωτηματικό λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους.
** = Iris, ένα αυτόματο σύστημα για την κωδικοποίηση πολλαπλών αιτιών θανάτου και για την επιλογή της υποκείμενης (τελικής) αιτίας θανάτου. Βασίζεται στο διεθνές έντυπο πιστοποίησης θανάτου που παρέχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ/WHO) και οι αιτίες θανάτου κωδικοποιούνται σύμφωνα με τους κανόνες Ταξινόμησης των Νοσημάτων (ICD-10).
*** = τροχιά εκθετικής αύξησης: τροχιά είναι το σύνολο των σημείων -θέσεων από τα οποία διέρχεται κατά το χρόνο της κίνησης μίας καταμέτρησης γεγονότων, ήτοι το σύνολο των διαδοχικών θέσεών τους στο χώρο συναρτήσει του χρόνου. Εκθετική αύξηση συμβαίνει όταν ο ρυθμός μεταβολής της τιμής μιας συνάρτησης είναι θετικός και ανάλογος με τη τιμή της συνάρτησης, με αποτέλεσμα η ανάπτυξή της συναρτήσει του χρόνου να είναι μια εκθετική συνάρτηση. Εκθετική απόσβεση παρουσιάζεται με τον ίδιο τρόπο, όταν ο ρυθμός μεταβολής είναι αρνητικός.
## = ευθυγράμμιση καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων, η οποία αντικατοποτρίζει τον μειωμένο ρυθμό αύξησης θυμάτων σε ημερήσια βάση.

----------------------------------------------------
Περαιτέρω πληροφόρηση στο ακόλουθο #Ιστολόγιο:
https://vkiliaris.blogspot.com
Περιλαμβάνεται καταγραφή απολογισμών αρχής γενομένης 17 Μαρτίου 2020, με τις εξής κύριες πηγές πληροφόρησης:
- Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University (JHU)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR2Mbwp_TQCqPm-aUunYICx16jfyhCv2jZyW2fLL1m7XYVuh_2fmFuOAnn8#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
- Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.)
https://www.who.int
- Επίσημες κυβερνητικές πηγές:
https://www.pio.gov.cy/coronavirus (Κύπρος)
https://www.coronavirus.mlsi.gov.cy (Κύπρος)
https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19 (Ελλάδα)
----------------------------------------------------


















=> #Παρασκευή 10.04.2020 - #Βραδινή_Αναφορά (21:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, παραμένοντας κατά προσέγγιση σε τροχιά εκθετικής αύξησης*** (πέραν των 9700 νέων κεκοιμημένων), σε δε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και σειρά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδα οικονομικών κρίσεων 2008, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων.

Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 101 526 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το ενάμιση εκατομμύριο!). ##Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

##Ελληνικός κόσμος - έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. Σε ##Κύπρο και ##βόρεια_Ελλάδα επίσης εκτιμάται ότι η καμπύλη ευθυγραμμίζεται.

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, καταδεικνύοντας την ανεπάρκεια της ηγεσίας του ισχυρότερου σύγχρονου κράτους να δαμάσει την ιογενή πανδημία, μιας ηγεσίας ανίκανης να ηγηθεί στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, αφήνοντας κενό ισχύος για άλλες υπερδυνάμεις.
Στον Καναδά ο απολογισμός δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικός ενώ στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία*. Ερωτηματικό ο Ισημερινός.

##Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Ερωτηματικά παραμένουν η Ινδονησία* και οι Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία* και το Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος* και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.

* = καταστροφικός απολογισμός ή με ερωτηματικό λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους.
** = Iris, ένα αυτόματο σύστημα για την κωδικοποίηση πολλαπλών αιτιών θανάτου και για την επιλογή της υποκείμενης (τελικής) αιτίας θανάτου. Βασίζεται στο διεθνές έντυπο πιστοποίησης θανάτου που παρέχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ/WHO) και οι αιτίες θανάτου κωδικοποιούνται σύμφωνα με τους κανόνες Ταξινόμησης των Νοσημάτων (ICD-10).
*** = τροχιά εκθετικής αύξησης: τροχιά είναι το σύνολο των σημείων -θέσεων από τα οποία διέρχεται κατά το χρόνο της κίνησης μίας καταμέτρησης γεγονότων, ήτοι το σύνολο των διαδοχικών θέσεών τους στο χώρο συναρτήσει του χρόνου. Εκθετική αύξηση συμβαίνει όταν ο ρυθμός μεταβολής της τιμής μιας συνάρτησης είναι θετικός και ανάλογος με τη τιμή της συνάρτησης, με αποτέλεσμα η ανάπτυξή της συναρτήσει του χρόνου να είναι μια εκθετική συνάρτηση. Εκθετική απόσβεση παρουσιάζεται με τον ίδιο τρόπο, όταν ο ρυθμός μεταβολής είναι αρνητικός.
## = ευθυγράμμιση καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων, η οποία αντικατοποτρίζει τον μειωμένο ρυθμό αύξησης θυμάτων σε ημερήσια βάση.

----------------------------------------------------
Περαιτέρω πληροφόρηση στο ακόλουθο #Ιστολόγιο:
https://vkiliaris.blogspot.com
Περιλαμβάνεται καταγραφή απολογισμών αρχής γενομένης 17 Μαρτίου 2020, με τις εξής κύριες πηγές πληροφόρησης:
- Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University (JHU)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR2Mbwp_TQCqPm-aUunYICx16jfyhCv2jZyW2fLL1m7XYVuh_2fmFuOAnn8#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
- Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.)
https://www.who.int
- Επίσημες κυβερνητικές πηγές:
https://www.pio.gov.cy/coronavirus (Κύπρος)
https://www.coronavirus.mlsi.gov.cy (Κύπρος)
https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19 (Ελλάδα)
----------------------------------------------------

















=> #Πέμπτη 09.04.2020 - #Βραδινή_Αναφορά (21:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, παραμένοντας κατά προσέγγιση σε τροχιά εκθετικής αύξησης*** (πέραν των 6350 νέων κεκοιμημένων), σε δε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και σειρά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδα οικονομικών κρίσεων 2008, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων.

Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 91 783 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν το ενάμιση εκατομμύριο!). #Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου έχουν καταγραφεί εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

##Ελληνικός κόσμος - έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. Σε ##Κύπρο και ##βόρεια_Ελλάδα επίσης εκτιμάται ότι η καμπύλη ευθυγραμμίζεται.

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, ##Πορτογαλία, ##Αυστρία, Δανία, Ιρλανδία, Ρουμανία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, αλλά και στον Καναδά ο απολογισμός δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικός. Στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία*. Ερωτηματικό ο Ισημερινός.

##Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Ερωτηματικά παραμένουν η Ινδονησία* και οι Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία* και το Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος* και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.

* = καταστροφικός απολογισμός ή με ερωτηματικό λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους.
** = Iris, ένα αυτόματο σύστημα για την κωδικοποίηση πολλαπλών αιτιών θανάτου και για την επιλογή της υποκείμενης (τελικής) αιτίας θανάτου. Βασίζεται στο διεθνές έντυπο πιστοποίησης θανάτου που παρέχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ/WHO) και οι αιτίες θανάτου κωδικοποιούνται σύμφωνα με τους κανόνες Ταξινόμησης των Νοσημάτων (ICD-10).
*** = τροχιά εκθετικής αύξησης: τροχιά είναι το σύνολο των σημείων -θέσεων από τα οποία διέρχεται κατά το χρόνο της κίνησης μίας καταμέτρησης γεγονότων, ήτοι το σύνολο των διαδοχικών θέσεών τους στο χώρο συναρτήσει του χρόνου. Εκθετική αύξηση συμβαίνει όταν ο ρυθμός μεταβολής της τιμής μιας συνάρτησης είναι θετικός και ανάλογος με τη τιμή της συνάρτησης, με αποτέλεσμα η ανάπτυξή της συναρτήσει του χρόνου να είναι μια εκθετική συνάρτηση. Εκθετική απόσβεση παρουσιάζεται με τον ίδιο τρόπο, όταν ο ρυθμός μεταβολής είναι αρνητικός.
## = ευθυγράμμιση καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων, η οποία αντικατοποτρίζει τον μειωμένο ρυθμό αύξησης θυμάτων σε ημερήσια βάση.

----------------------------------------------------
Περαιτέρω πληροφόρηση στο ακόλουθο #Ιστολόγιο:
https://vkiliaris.blogspot.com
Περιλαμβάνεται καταγραφή απολογισμών αρχής γενομένης 17 Μαρτίου 2020, με τις εξής κύριες πηγές πληροφόρησης:
- Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University (JHU)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR2Mbwp_TQCqPm-aUunYICx16jfyhCv2jZyW2fLL1m7XYVuh_2fmFuOAnn8#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
- Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.)
https://www.who.int
- Επίσημες κυβερνητικές πηγές:
https://www.pio.gov.cy/coronavirus (Κύπρος)
https://www.coronavirus.mlsi.gov.cy (Κύπρος)
https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19 (Ελλάδα)
----------------------------------------------------
















=> #Τετάρτη 08.04.2020 - #Βραδινή_Αναφορά (21:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, παραμένοντας κατά προσέγγιση σε τροχιά εκθετικής αύξησης*** (πέραν των 4290 νέων κεκοιμημένων), σε δε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και σειρά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ παράλληλα ο οικονομικός υφεσιακός αντίκτυπος της εν εξελίξει κρίσης πανδημίας αναμένεται να είναι πάρα πολύ βαρύς, σε επίπεδα οικονομικών κρίσεων 2008, δεκαετίας ΄70 και κραχ 1929-1933.

Αξιοσημείωτο το ζήτημα ότι σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου αλλά και σε πιό αυταρχικά καθεστώτα ή σε κράτη εκτός πλαισίου φιλελεύθερης δημοκρατίας, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων.

Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 85 397 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο!). #Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου καταγράφηκαν εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

##Ελληνικός κόσμος - έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. Σε ##Κύπρο και ##βόρεια_Ελλάδα επίσης εκτιμάται ότι η καμπύλη ευθυγραμμίζεται.

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, ##Ελβετία, Σουηδία, ##Πορτογαλία και ##Αυστρία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, αλλά και στον Καναδά ο απολογισμός δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικός. Στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία*. Ερωτηματικό ο Ισημερινός.

##Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Ερωτηματικά παραμένουν η Ινδονησία* και οι Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία* και το Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος* και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε σχεδόν όλες τις χώρες.

* = καταστροφικός απολογισμός ή με ερωτηματικό λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους.
** = Iris, ένα αυτόματο σύστημα για την κωδικοποίηση πολλαπλών αιτιών θανάτου και για την επιλογή της υποκείμενης (τελικής) αιτίας θανάτου. Βασίζεται στο διεθνές έντυπο πιστοποίησης θανάτου που παρέχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ/WHO) και οι αιτίες θανάτου κωδικοποιούνται σύμφωνα με τους κανόνες Ταξινόμησης των Νοσημάτων (ICD-10).
*** = τροχιά εκθετικής αύξησης: τροχιά είναι το σύνολο των σημείων -θέσεων από τα οποία διέρχεται κατά το χρόνο της κίνησης μίας καταμέτρησης γεγονότων, ήτοι το σύνολο των διαδοχικών θέσεών τους στο χώρο συναρτήσει του χρόνου. Εκθετική αύξηση συμβαίνει όταν ο ρυθμός μεταβολής της τιμής μιας συνάρτησης είναι θετικός και ανάλογος με τη τιμή της συνάρτησης, με αποτέλεσμα η ανάπτυξή της συναρτήσει του χρόνου να είναι μια εκθετική συνάρτηση. Εκθετική απόσβεση παρουσιάζεται με τον ίδιο τρόπο, όταν ο ρυθμός μεταβολής είναι αρνητικός.
## = ευθυγράμμιση καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων, η οποία αντικατοποτρίζει τον μειωμένο ρυθμό αύξησης θυμάτων σε ημερήσια βάση.

----------------------------------------------------
Περαιτέρω πληροφόρηση στο ακόλουθο #Ιστολόγιο:
https://vkiliaris.blogspot.com
Περιλαμβάνεται καταγραφή απολογισμών αρχής γενομένης 17 Μαρτίου 2020, με τις εξής κύριες πηγές πληροφόρησης:
- Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University (JHU)
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html?fbclid=IwAR2Mbwp_TQCqPm-aUunYICx16jfyhCv2jZyW2fLL1m7XYVuh_2fmFuOAnn8#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6
- Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.)
https://www.who.int
- Επίσημες κυβερνητικές πηγές:
https://www.pio.gov.cy/coronavirus (Κύπρος)
https://www.coronavirus.mlsi.gov.cy (Κύπρος)
https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19 (Ελλάδα)
----------------------------------------------------
















=> #Τρίτη 07.04.2020 - #Βραδινή_Αναφορά (22:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, ξανά σε τροχιά εκθετικής αύξησης*** (πέραν των 7400 νέων κεκοιμημένων), ενώ σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και σειρά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού, ενώ ο συνολικός τους αριθμός σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ίσως αρκετά μεγαλύτερος, καθότι δεν αποδίδονται όλες οι περιπτώσεις ως θάνατοι με κύρια αιτία των ιό, όταν άλλοι παράγοντες-υποκείμενα νοσήματα υπερτερούν και βάσει της μεθοδολογίας IRIS** καταγράφονται αυτά ως κύριες αιτίες κατάληξης των νοσούντων.

Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν περίπου στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 81 103 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο!). #Ενθαρρυντικό το γεγονός της απαρχής ευθυγράμμισης της τροχιάς απωλειών σε σειρά χωρών, όπου καταγράφηκαν εκατόμβες θυμάτων ένεκα της, ίσως μεγαλύτερης, φυσικό-υγειονομικής συμφοράς της ανθρωπότητας των τελευταίων δεκαετιών.

##Ελληνικός κόσμος - έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. Σε ##Κύπρο και ##βόρεια_Ελλάδα επίσης εκτιμάται ότι η καμπύλη ευθυγραμμίζεται.

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, τόσο σε ακέραιο αριθμό θυμάτων όσο και κατ' αναλογία τους στον πληθυσμό έκαστης χώρας, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, ##Ελβετία, Σουηδία, ##Πορτογαλία και Αυστρία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, αλλά και στον Καναδά ο απολογισμός δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικός. Στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία*. Ερωτηματικό ο Ισημερινός.

##Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη ##Ν_Κορέα και ##Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Ερωτηματικά παραμένουν η Ινδονησία* και οι Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία* και το Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος* και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε όλες τις χώρες.

* = καταστροφικός απολογισμός ή με ερωτηματικό λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους.
** = Iris, ένα αυτόματο σύστημα για την κωδικοποίηση πολλαπλών αιτιών θανάτου και για την επιλογή της υποκείμενης (τελικής) αιτίας θανάτου. Βασίζεται στο διεθνές έντυπο πιστοποίησης θανάτου που παρέχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ/WHO) και οι αιτίες θανάτου κωδικοποιούνται σύμφωνα με τους κανόνες Ταξινόμησης των Νοσημάτων (ICD-10).
*** = τροχιά εκθετικής αύξησης: τροχιά είναι το σύνολο των σημείων -θέσεων από τα οποία διέρχεται κατά το χρόνο της κίνησης μίας καταμέτρησης γεγονότων, ήτοι το σύνολο των διαδοχικών θέσεών τους στο χώρο συναρτήσει του χρόνου. Εκθετική αύξηση συμβαίνει όταν ο ρυθμός μεταβολής της τιμής μιας συνάρτησης είναι θετικός και ανάλογος με τη τιμή της συνάρτησης, με αποτέλεσμα η ανάπτυξή της συναρτήσει του χρόνου να είναι μια εκθετική συνάρτηση. Εκθετική απόσβεση παρουσιάζεται με τον ίδιο τρόπο, όταν ο ρυθμός μεταβολής είναι αρνητικός.
## = ευθυγράμμιση καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων, η οποία αντικατοποτρίζει τον μειωμένο ρυθμό αύξησης θυμάτων σε ημερήσια βάση.

----------------------------------------------------
Περαιτέρω πληροφόρηση στο ακόλουθο #Ιστολόγιο:
https://vkiliaris.blogspot.com
Περιλαμβάνεται καταγραφή απολογισμών αρχής γενομένης 17 Μαρτίου 2020, με τη εξής κύρια πηγή πληροφόρησης:
Coronavirus COVID-19 Global Cases by the Center for Systems Science and Engineering (CSSE) at Johns Hopkins University (JHU)
----------------------------------------------------
















=> #Δευτέρα 06.04.2020 - #Βραδινή_Αναφορά (22:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, σε δε σταθεροποιημένη τροχιά (πέραν των 5200 νέων κεκοιμημένων), ενώ σε πολύ μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού. Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 73 703 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο!).

Ελληνικός κόσμος - έχει επιτευχθεί ευθυγράμμιση της καμπύλης κρουσμάτων και θυμάτων ένεκα της πανδημίας. Κύπρος και Βόρεια Ελλάδα παραμένουν με ερωτηματικό!

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ιδιαίτερα σε Ιταλία*, Ισπανία*, Γαλλία* και Βρετανία*, καθώς και Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, Πορτογαλία και Αυστρία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, αλλά και στον Καναδά ο απολογισμός δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικός. Στην Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία*. Ερωτηματικό ο Ισημερινός.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη Ν. Κορέα και Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Ερωτηματικά παραμένουν η Ινδονησία* και οι Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία* και το Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος* και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε όλες τις χώρες.

* = καταστροφικός απολογισμός ή με ερωτηματικό λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους.
















=> #Κυριακή 05.04.2020 - #Βραδινή_Αναφορά (22:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς μεν οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, σε δε απομειούμενη τροχιά (πέραν των 4500 νέων κεκοιμημένων), ενώ σε μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού. Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 68 413 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο!).

Ελληνικός κόσμος - συνεχίζεται, έστω με δυσκολίες, η ελεγχόμενη τροχιά εξάπλωσης. Κύπρος και Βόρεια Ελλάδα παραμένουν με ερωτηματικό!

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ιδιαίτερα σε Ιταλία* και Ισπανία*, καθώς και σε Γαλλία*, Βρετανία*, Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία, Πορτογαλία και Αυστρία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, ενώ σε Καναδά και Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία*. Ερωτηματικό ο Ισημερινός.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη Ν. Κορέα και Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Ερωτηματικά παραμένουν η Ινδονησία* και οι Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία* και το Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος* και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε όλες τις χώρες.

* = καταστροφικός απολογισμός ή με ερωτηματικό λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους.


















=> #Σάββατο 04.04.2020 - #Βραδινή_Αναφορά (22:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, παραμένοντας σε τροχιά εκθετικής αύξησης (πέραν των 5500 νέων κεκοιμημένων), ενώ σε μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού. Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 63 832 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο!).

Ελληνικός κόσμος - συνεχίζεται, έστω με δυσκολίες, η ελεγχόμενη τροχιά εξάπλωσης. Κύπρος και Βόρεια Ελλάδα παραμένουν με ερωτηματικό!

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ιδιαίτερα σε Ιταλία* και Ισπανία*, καθώς και σε Γαλλία*, Βρετανία*, Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία και Πορτογαλία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, ενώ σε Καναδά και Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία*. Ερωτηματικό ο Ισημερινός.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη Ν. Κορέα και Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Ερωτηματικά παραμένουν η Ινδονησία* και οι Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία* και το Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος* και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε όλες τις χώρες.

* = καταστροφικός απολογισμός ή με ερωτηματικό λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους.
















=> #Παρασκευή 03.04.2020 - #Βραδινή_Αναφορά (22:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, σε τροχιά εκθετικής αύξησης (πέραν των 6900 νέων κεκοιμημένων), ενώ σε μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού. Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 58 243 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο!).

Ελληνικός κόσμος - συνεχίζεται, έστω με δυσκολίες, η ελεγχόμενη τροχιά εξάπλωσης. Κύπρος και Βόρεια Ελλάδα παραμένουν με ερωτηματικό!

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ιδιαίτερα σε Ιταλία* και Ισπανία*, καθώς και σε Γαλλία*, Βρετανία*, Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία και Πορτογαλία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, ενώ σε Καναδά και Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία*. Ερωτηματικό ο Ισημερινός.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση! #Ενθαρρυντικό το γεγονός ότι πολυπληθείς χώρες στο βόρειο ημισφαίριο, εγγύτερες στην Κίνα και απ' τις πρώτες περιοχές στις οποίες εξαπλώθηκε η πανδημία, ήτοι στη Ν. Κορέα και Ιαπωνία, διακρατούν τα κρούσματα και τις απώλειες των συνανθρώπων μας σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς. Ερωτηματικά παραμένουν η Ινδονησία* και οι Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία* και το Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου ήδη μετρά πολύ μεγάλο πλήγμα, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος* και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε όλες τις χώρες.

* = καταστροφικός απολογισμός ή με ερωτηματικό λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους.















=> #Πέμπτη 02.04.2020 - #Βραδινή_Αναφορά (22:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, σε τροχιά εκθετικής αύξησης (πέραν των 5800 νέων κεκοιμημένων), ενώ σε μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού. Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει πέραν των 51 335 ψυχών!, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν το ένα εκατομμύριο!).

Ελληνικός κόσμος - συνεχίζεται, έστω με δυσκολίες, η ελεγχόμενη τροχιά εξάπλωσης. Κύπρος και Βόρεια Ελλάδα παραμένουν με ερωτηματικό!

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ιδιαίτερα σε Ιταλία* και Ισπανία*, καθώς και σε Γαλλία*, Βρετανία*, Ολλανδία, Γερμανία*, Βέλγιο, Ελβετία, Σουηδία και Πορτογαλία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία*. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία*.

ΗΠΑ* - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, ενώ σε Καναδά και Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία*. Ερωτηματικό ο Ισημερινός.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση. Ερωτηματικά η Ινδονησία* και οι Φιλιππίνες*.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία* και το Πακιστάν*.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου μετρά πληγές, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος* και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε όλες τις χώρες.

* = καταστροφικός απολογισμός ή με ερωτηματικό λόγω, μεταξύ άλλων παραγόντων, πληθυσμιακού μεγέθους.
















=> #Τετάρτη 01.04.2020 - Βραδινή Αναφορά (22:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, σε τροχιά εκθετικής αύξησης (πέραν των 3800 νέων κεκοιμημένων), ενώ σε μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού. Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει περίπου 45 500 ψυχές).

Ελληνικός κόσμος - συνεχίζεται, έστω με δυσκολίες, η ελεγχόμενη τροχιά εξάπλωσης. Κύπρος και Βόρεια Ελλάδα με ερωτηματικό!

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ιδιαίτερα σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς και σε Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία και Σουηδία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία. Ερωτηματικό η Ρωσική Ομοσπονδία.

ΗΠΑ - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων, ενώ σε Καναδά και Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση. Ερωτηματικό η Ινδονησία.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία και το Πακιστάν.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου μετρά πληγές, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη, Υεμένη και Αφγανιστάν.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε όλες τις χώρες.

















=> #Τρίτη 31.03.2020 - Βραδινή Αναφορά (22:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, σε τροχιά εκθετικής αύξησης (πέραν των 4500 νέων κεκοιμημένων), ενώ σε μεγάλο αριθμό χωρών έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού. Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει περίπου 41 600 ψυχές).

Ελληνικός κόσμος - συνεχίζεται, έστω με δυσκολίες, η ελεγχόμενη τροχιά εξάπλωσης.

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ιδιαίτερα σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς και σε Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο, Ελβετία και Σουηδία, ενώ προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Τουρκία.

ΗΠΑ - καταστροφικός ο απολογισμός, ένεκα ασύγγνωστης αμέλειας στην έγκαιρη λήψη μέτρων (όπως και σε Βρετανία, Ολλανδία και Σουηδία), ενώ σε Καναδά και Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Προς καταστροφικό απολογισμό οδεύει η Βραζιλία.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση. Ερωτηματικό η Ινδονησία.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία και το Πακιστάν.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου μετρά πληγές, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Ερωτηματικό η Αίγυπτος και οι εμπόλεμες ζώνες σε Συρία και Ιράκ.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους σε όλες τις χώρες.

















=> #Δευτέρα 30.03.2020 - Βραδινή Αναφορά (22:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, με σχετικά σταθερή όμως αυξητική τροχιά (γύρω στους 3300 νέοι κεκοιμημένοι), ενώ σε αρκετές χώρες έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού. Μόλις μια εβδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει περίπου 36 900 ψυχές).

Ελληνικός κόσμος - συνεχίζεται, έστω με δυσκολίες, η ελεγχόμενη τροχιά εξάπλωσης.

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ιδιαίτερα σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς και σε Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και Ελβετία, αλλά και στην Τουρκία.

ΗΠΑ - οδεύει ολοένα και περαιτέρω σε καταστροφικό απολογισμό, ενώ σε Καναδά και Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.

Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό η Βραζιλία.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση. Ερωτηματικό η Ινδονησία.

Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικά η Ινδία και το Πακιστάν.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου μετρά πληγές, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό για την πραγματική κατάσταση επί του εδάφους.

















=> #Κυριακή 29.03.2020 - Βραδινή Αναφορά (22:00-24:00):
Παγκόσμια - δυστυχώς οι ημερήσιες απώλειες παραμένουν σε τετραψήφιο αριθμό, αυξανόμενες με σχεδόν γεωμετρική πρόοδο (γύρω στους 3100 νέοι κεκοιμημένοι), ενώ σε αρκετές χώρες έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Παράλληλα, σε μεγάλο αριθμό χωρών του λεγόμενου Νότου, δεν μπορεί να εξακριβωθεί ο ακριβής αριθμός θυμάτων ένεκα του ιού. Μόλις μια βδομάδα προηγουμένως, ο αριθμός των θυμάτων ήταν στο ήμισυ (μέχρι σήμερα, έχουν αποδημήσει περίπου 33 500 ψυχές).

Ελληνικός κόσμος - συνεχίζεται, έστω με δυσκολίες, η ελεγχόμενη τροχιά εξάπλωσης.

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ιδιαίτερα σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς και σε Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και Ελβετία.

ΗΠΑ - οδεύει ολοένα και περαιτέρω σε καταστροφικό απολογισμό, ενώ σε Καναδά και Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.
Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό η Βραζιλία.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση.
Κεντρική και ΝΑ Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικό η Ινδία.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου μετρά πληγές, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί.















=> #Σάββατο 28.03.2020:
Παγκόσμια - δυστυχώς οι απώλειες συνεχίζουν εκθετικά να αυξάνονται, με σχεδόν γεωμετρική πρόοδο (πέραν των 3600 νέων κεκοιμημένων), ενώ σε αρκετές χώρες έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ελληνικός κόσμος - ελεγχόμενη τροχιά εξάπλωσης.

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ιδιαίτερα σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς και σε Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία, Γερμανία, Βέλγιο και Ελβετία.

ΗΠΑ - οδεύει ολοένα και περαιτέρω σε καταστροφικό απολογισμό, ενώ σε Καναδά και Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.
Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί. Ερωτηματικό η Βραζιλία.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση.
Κεντρική Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση. Ερωτηματικό η Ινδία.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου μετρά πληγές, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί.















=> #Παρασκευή 27.03.2020:
Παγκόσμια - δυστυχώς οι απώλειες συνεχίζουν να αυξάνονται με σχεδόν γεωμετρική πρόοδο (γύρω στους 3300 νέους κεκοιμημένους).

Ελληνικός κόσμος - ελεγχόμενη τροχιά εξάπλωσης, ενώ συνεχίζεται η επιβολή σχεδόν καθολικού περιορισμού μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ευρώπη - μια ακόμη καταστροφική σε απολογισμό ημέρα, ενώ σε αρκετές χώρες έχει επιβληθεί σχεδόν καθολικός περιορισμός μετακινήσεων και κοινωνικής αποστασιοποίησης.

ΗΠΑ - οδεύει ολοένα και περαιτέρω σε καταστροφικό απολογισμό, ενώ σε Καναδά και Ωκεανία φαίνεται να είναι υπό έλεγχο η τροχιά εξάπλωσης.
Κ & Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί.

Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση.
Κεντρική Ασία - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση.

Μ. Ανατολή και Β. Αφρική - άγνωστη ακόμη η αποτίμηση, πλην Ιράν όπου μετρά πληγές, αλλά φαίνεται ότι έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση.
Υποσαχάρια Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί.





















=> 26.03.2020:
Παγκόσμια - δυστυχώς οι απώλειες αυξήθηκαν (πέραν των 2700 νέων κεκοιμημένων)

Ευρώπη - μια ακόμη πάρα πολύ άσχημη ημέρα
ΗΠΑ - οδεύει ολοένα και περαιτέρω σε καταστροφικό απολογισμό
Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση
Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί
Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί
Ελληνικός κόσμος - συγκράτηση της εξάπλωσης, στα πρώιμά της στάδια, με την επιβολή σχεδόν καθολικού περιορισμού μετακινήσεων.















=> 25.03.2020:
Παγκόσμια - συνεχίζει να χειροτερεύει (πέραν των 2200 νέων κεκοιμημένων)
Ευρώπη - μια ακόμη πάρα πολύ άσχημη ημέρα
ΗΠΑ - οδεύει όλο και περαιτέρω σε καταστροφικό απολογισμό
Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση
Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί
Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε, αλλά ίσως περιοριστεί
Ελληνικός κόσμος - συγκράτηση της εξάπλωσης, στα πρώιμά της στάδια, με την επιβολή σχεδόν καθολικού περιορισμού μετακινήσεων.















=> 24.03.2020:
Παγκόσμια - χειροτερεύει περισσότερο (πέραν των 2200 νέων κεκοιμημένων)
Ευρώπη - μια ακόμη πολύ άσχημη ημέρα
Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό συνεχή αποκατάσταση
Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε
Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε
Ελληνικός κόσμος - συγκράτηση της εξάπλωσης, στα πρώιμά της στάδια, με την επιβολή σχεδόν καθολικού περιορισμού μετακινήσεων.


















=> 23.03.2020:
Παγκόσμια - χειροτερεύει, πέραν των 2000 νέων κεκοιμημένων
Ευρώπη - μια ακόμη άσχημη ημέρα
Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό αποκατάσταση
Αφρική - το κακό μόλις ξεκίνησε
Ν. Αμερική - το κακό μόλις ξεκίνησε
Ελληνικός κόσμος - στη μάχη κατά της εξάπλωσης, στα πρώιμά της στάδια, με την επιβολή σχεδόν καθολικού περιορισμού μετακινήσεων.


















=> 22.03.2020:
Παγκόσμια - χειροτερεύει
Ευρώπη - μια ακόμη άσχημη ημέρα
Κίνα κλπ άπω Ανατολή - υπό αποκατάσταση
Ελληνικός κόσμος - στη μάχη κατά της εξάπλωσης, στα πρώιμά της στάδια














=> 21.03.2020:













=> 20.03.2020:













=> 19.03.2020:

















=> 18.03.2020:


















=> 17.03.2020:

No comments: