Friday 1 December 2017

Εισηγηση: Περί διευκόλυνσης εκλογικών διαδικασιών και πρακτικών.

Παραπολιτικά
Η τ(τ)ενέκ(κ)α (μεταλλική εκλογική κάλπη) παραμένει στο επίκεντρο των εικόνων από την εκλογική διαδικασία, συνεχίζοντας να παιδεύει δίχως λογική τους επί καθήκοντι εργαζόμενους στα εκλογικά κέντρα





Ακολούθως, η σχετική επιστολή υποφαινόμενου η οποία ακόμα περιμένει ... μια απάντηση:

Εισηγηση
Περί διευκόλυνσης εκλογικών διαδικασιών και πρακτικών.
Σε συνέχεια σχετικής τηλεφωνικής επικοινωνίας, με την παρούσα θα ήθελα να εισηγηθώ την αντικατάσταση των μεταλλικών καλπών με διαυγείς πλαστικές κάλπες, μίας διεθνώς καταξιωμένης πρακτικής η οποία αποσκοπεί στη διευκόλυνση της όλης εκλογικής διαδικασίας.
Η παρούσα αποστέλλεται με την ευκαιρία της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εργασία στις επικείμενες Προεδρικές εκλογές 2018, όπου θα επιθυμούσα να αξιοποιήσω την όποια πρότερη πείρα και γνώση σε θέματα εκλογών, όπου, μεταξύ άλλων, διορίστηκα δις ως Προεδρεύων εκλογικού κέντρου.
Πέραν των παράπλευρων θετικών στοιχείων και κυρίως της μείωσης του βάρους της κάλπης, την οποία πολλές φορές αναγκάζονται να μεταφέρουν με τα ιδιωτικά τους οχήματα άτομα μικρής σωματικής διάπλασης, το ουσιαστικό όφελος είναι ότι με το συγκεκριμένο είδος καλπών (ίδετε σχετικές φωτογραφίες στο Παράρτημα), λόγω της οπτικής τους διαπεραστικότητας, επαυξάνεται η διαφάνεια της ψηφοφορίας, συμβάλλοντας στην επιτυχή διεξαγωγή της κάθε έκαστης δημοκρατικής διαδικασίας.
Η εν λόγω πρακτική έχει προ πολλού υιοθετηθεί σε εκλογικές διαδικασίες σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, στις οποίες συμμετέχουν εκλογικοί παρατηρητές από ΕΕ, ΟΑΣΕ κ.ά. Διεθνείς Περιφερειακούς Οργανισμούς. Παράλληλα, σε χώρες της ΕΕ και αλλού, έχει προ πολλού εφαρμοσθεί το μέτρο αυτό. Είναι καιρός και στην Κύπρο να γίνει αντίστοιχη προσαρμογή με τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα εκλογών.
Παράκληση όπως ληφθεί υπόψη η παρούσα επιστολή με τη δέουσα προσοχή.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με εκτίμηση,



Βασίλης Κοιλιαρής

Παράρτημα φωτογραφιών:




No comments: