Thursday 20 July 2017

Σειρήνες θύμησης των τραγικών επετείων του εμφυλιακού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής

Ώρα 05:30 το πρωί. Οι σειρήνες ηχούν και πάλι σε ολόκληρη την Κύπρο. Για να μας θυμίσουν ότι ήδη πέρασαν 43 χρόνια!!
http://gr.euronews.com/2017/07/19/kypros-tourkiki-eisvoli-20-iouliou-1974-43-xronia-meta 

Ίσως μια από τις λίγες πράξεις, οι οποίες έχουν γίνει θεσμοθετημένη ενέργεια, κάθε χρόνο την ίδια ώρα, όταν ξεκίνησε ο σύγχρονος γολγοθάς της Μεγαλόνησου, ήτοι στις 15 και στις 20 Ιουλίου, κατά την επέτειο του εμφυλιακού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974. 

Μια ενέργεια, συνέπειας και συνέχειας, θύμησης και αναμόχλευσης των δεινών που συνεχίζουμε να βιώνουμε, ενάντια στο πείσμα των καιρών, της υποκρισίας των "ριάλιτι", του ψεύτικου ονείρου της άκοπης "καλλιτεχνικής" επιτυχίας! 

Εύγε, παρεμπιπτόντως, στο Extra Tv - Cyprus Channel της Λεμεσού, μοναδικό ίσως που αφιερώνει μεγάλο μέρος του προγράμματός του στην τραγική αυτή επέτειο, σε αντίθεση με την πλειονότητα των περισσότερων άλλων εγχώριων λεγόμενων ΜΜΕ, τα οποία ούτε σήμερα δεν αντιστάθηκαν στη διαφημιστική χρηματοδότηση και στην προβολή τηλεανούσιων εκπομπών, χάριν της τηλεθέασης, από ένα λαό, ο οποίος στην πλειοψηφία του δείχνει να απέχει από τα κοινά, αφήνοντας την ολιγοκρατία να διαφεντεύει τη μοίρα του ...

Ας αξιοποιηθεί τουλάχιστον το υλικό που περιέχεται στο "Φάκελο της Κύπρου", όπως αυτό δόθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στην Κυπριακή Βουλή. Ευκαιρία για την εκκόλαψη μιας νέας ερευνητικής και μάχιμης δημοσιογραφίας, μα κυρίως για την επιστημονική, πολιτική και πολιτειακή κοινότητα της χώρας, να αναδείξουν εμπράκτως το ενδιαφέρον τους στα κοινά!

No comments: