Wednesday 16 November 2016

U.S. President Barack Obama in Athens



USA President Barack Obama in Athens (2016) https://t.co/2pySrdQKey as an occasion to recall his historic speech in Cairo (2009) https://t.co/62gmGCmN2e


On Wednesday November 16th, 2016, the President of the United States, @Barack Obama, delivered a speech at the Stavros Niarchos Foundation Cultural Center, as part of the President's State visit to Athens:
"In the end it's up to Us, the Citizens of our Countries, Citizens of the World, to bend that Ark of History towards Justice, that is what Democracy allows us to do"!

Σημαίνων ο ρόλος Πολίτη/πολιτών έναντι κάθε λογής αξιωματούχων, ο οποίος προσδίδει νομιμότητα στην εξουσία να ασκεί την ισχύ της, επιδιώκοντας την πρόοδο του Δήμου/Κοινωνίας/Πολιτών, έχοντας όμως ως προϋποθέσεις το Κοινό Αίσθημα Οικογένειας-Κοινότητας-Χώρας (Έθνους), το φιλότιμο, την καλοσύνη, τον αλληλοσεβασμό και την αγάπη, που εν πολλοίς απουσιάζουν από τη χώρα μας !!

Τάδε έφη εν ολίγοις Ομπάματούστρα

https://t.co/56d9GKu95x

Τα σύνδρομα κατωτερότητας ορισμένων κύκλων (ΜΜΕ) και πολιτών φερέφωνων της αντιπολίτευσης προβάλλουν τον ενικό & τα επουσιώδη, αντί να επικεντρωθούν στην ουσία της επίσκεψης (οικονομικό, Κυπριακό, μεταναστευτικό) και στα μηνύματα που αυτή εκπέμπει!
#obama_athens

@Anna Arampantzi @Nicos Klitou:
Σύμφωνω μαζί σου ότι κάποιοι μερικοί καθοδηγούμενοι από το κομματικό τους μίσος αδυνατούν να δουν τη σημαντικότητα της επίσκεψης για την Ελλάδα παρά το γεγονός ότι μπορεί να μην επιτύχει τιποτα στο θέμα του χρέους που επανέλαβε τόσες φορές.

Ωστόσο, η εθιμοτυπία έχει πολλές φορές παρακάμψει “παγίδες”, που θα μπορούσαν να τορπιλίσουν τις σχέσεις των κρατών, ξεκαθαρίζοντας σημαντικά ζητήματα που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν παρεξηγήσεις. Αυτά αν δεν τα γνωρίζει ο Τσίπρας οφείλουν οι σύμβουλοι του και οι επικοινωνιολόγοι του να τα γνωρίζουν και να τον προφυλάξουν.

@Vasilis Kiliaris:
Καλή η εθιμοτυπία, επειδή όμως παρακολούθησα όλη την επίσκεψη, ο Πρόεδρος Ομπάδα απευθυνόταν στον Τσίπρα με τον μικρό του όνομα. Ας ξεφύγουμε και ΄μεις επιτέλους από τα επουσιώδη και τα τυπολατρικά και ας επικεντρωθούμε, ως νέας γενιάς διεθνολόγοι, στην ουσία και τα σημαινόμενα !!
---
Βίντεο από την επίσκεψη Ομπάμα στην Ακρόπολη «ανέβασε» ο Λευκός Οίκος
Μηνύματα του προέδρου των ΗΠΑ για την πολιτιστική κληρονομιά της αρχαίας Ελλάδας και τη Δημοκρατία
http://www.naftemporiki.gr/story/1172435/binteo-apo-tin-episkepsi-ompama-stin-akropoli-anebase-o-leukos-oikos

No comments: