Wednesday 30 November 2016

Σχολιασμός επί του Άρθρου του Ανδρέα Ανδριανόπουλου "Ο συμβολισμός του Mont Pèlerin" (2016)



Λευκωσία,
Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016
Σχολιασμός επί του Άρθρου του
Ανδρέα Ανδριανόπουλου (Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016)

Ο συμβολισμός του Μοντ Πελερέν: 

Νεοφιλελευθερισμός και Κυπριακό



Ενδιαφέρον μεν άρθρο, με χρησιμότατες πληροφορίες για την εκκόλαψη του αντί-κεϋνσιανισμού και του μονεταρισμού, καθώς και την αναβίωση του συντηρητισμού, μέσω Θάτσερ, που υποκρύπτει όμως εκθειασμό της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων, πολιτική η οποία παρουσιάζεται ως τελεολογική και μεσσιανική λύση στα οικονομικά προβλήματα των ανθρώπων και των κοινωνιών, σε κάθε χώρα και περιφέρεια της υφηλίου!

Αναφορικά με το Κυπριακό, πέραν της μή εποικοδομητικής αναφοράς σε δύο χωριστά κράτη, λησμονείται το γεγονός ότι υπήρξε δημοψήφισμα για τη συνύπαρξη των δύο εθνοτήτων στην Κύπρο, με μικτά αποτελέσματα ως γνωστόν (υπερψήφιση όχι από Ε/Κ και ψήφιση ναι από Τ/Κ). Τα δεδομένα όμως κάθε εποχής και γενεάς δύνανται να δρομολογήσουν εξελίξεις και αναθεωρήσεις από τις επόμενες γενεές!

Θετικό δε το σχόλιο-παραδοχή για τις καριέρες που στήνονται εις βάρος των εθνικών συμφερόντων του ευρύτερου ελληνισμού, οι οποίες πολλάκις οδήγησαν στη δημιουργία αλησμόνητων πατρίδων (Αν. Θράκη, Μ. Ασία, Πόλη κ.ο.κ., ήτοι, Καππαδοκία, Τραπεζούντα, Φιλιππούπολη, Μοναστήρι, Οδησσός κ.α.)

Το άρθρο στο σύνδεσμο: http://www.liberal.gr/arthro/95650/apopsi/arthra/o-sumbolismos-tou-mont-peleren-neofileleutherismos-kai-kupriako.html

No comments: