Thursday 16 January 2014

Το δράμα του Έλληνα νοσοκομειακού γιατρού ... και του Κύπριου εξυπακούεται!!


Το δράμα του Έλληνα νοσοκομειακού γιατρού ... και του Κύπριου εξυπακούεται!!
Μετά από τη δεκάμηνή μου εμπειρία στο κυπριακό σύστημα περίθαλψης και υγείας, προσυπογράφω το κείμενο του Ιατρού, που κοινοποιεί ο παλιός μου συμμαθητής και διπλανός, Ιατρός Αντρέας .
Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διοικητικοί, οι καθαριστές, οι φυσιοθεραπευτές και κάθε εργαζόμενος στο δημόσιο υγειονομικό σύστημα της χώρας, υπερβάλλουν εαυτόν και καταθέτουν ψυχή κατά την εκτέλεση του λειτουργήματός τους!!
Δυστυχώς η οικονομική κρίση, οι αποκοπές, οι επιπλέον εφημερίες και οι χρόνιες παθογένειες του συστήματος, περιλαμβανομένων της κόμματοκρατίας, της απουσίας στόχευσης και συντονισμού σε κάθε σχεδόν επίπεδο της δημόσιας ζωής του τόπου και της ωχαδερφιστικής νοοτροπίας των κατοίκων, επιβαρύνουν το αναφερόμενο στο άρθρο δράμα του κάθε Γιατρού !
Ευελπιστώντας στη σύντομη και πετυχημένη αυτή τη φορά αποθεραπεία μου, καταθέτω και τη δική μου έκκληση για άμεση ολοκλήρωση του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓΕΣΥ), σε ένα πλαίσιο ορθολογικής και οικονομικής κατανομής των πόρων και των παραγωγικών δυνατοτήτων του ιατροφαρμακευτικού τομέα στην Κύπρο.
Περαιτέρω, επιβάλλεται να εκσυγχρονιστεί η νομοθετική και η πραγματική προστασία των δικαιωμάτων τόσο των ασθενών όσο και των λειτουργών του συστήματος Υγείας, σε ένα πλέγμα απομείωσης της ευθυνοφοβίας και των οργανωτικών και λειτουργικών αδυναμιών του Συστήματος, καθώς και σε ένα φάσμα συνεχούς εξέλιξης των θεραπευτικών μεθόδων, της πρόληψης και της μεταθεραπευτικής παρακολούθησης των ασθενών και γενικότερα των πολιτών, σύμφωνα με τα σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και συστήματα Υγείας !!
Παραπομπή: http://gr.news.yahoo.com/%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B1-%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B1-39-020000305.html

No comments: