Wednesday 18 September 2013

Περί ασύγγνωστης αμέλειας !!


Περί ασύγγνωστης αμέλειας !!
Στην ουσία, οι κατηγορούμενοι ήσαν υπόλογοι για προδοσία των εθνικών συμφερόντων, όχι «εκ προθέσεως», αλλά από βαρύτατη και ασυγχώρητη («ασύγγνωστη[1]») αμέλεια και ανευθυνότητα.
Από τη Μικρασιατική εκστρατεία-καταστροφή του 1921 στην Κυπριακή τραγωδία του 2011, 90 χρόνια μετά, υπό μία έννοια η υπόθεση των "έξι" επανεμφανίζεται στο ιστοριογράφημα του σύγχρονου Ελληνισμού, όπου το κατηγορητήριο των Επιτροπών διερεύνησης της κυπριακή καταστροφής της οικονομίας, της επερχόμενης διασάλευσης του κοινωνικού ιστού και η συνεχιζόμενη αποτυχία στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό αποτελούν ζητήματα που χρήζουν άμεσης λύσης, η οποία θα επέλθει μόνο με την καταδίκη των άμεσων υπεύθυνων της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, των θεσμών της δημόσιας διοίκησης και των πολιτικών υπευθύνων των προαναφερθέντων θεμάτων.
Μόνο που αυτή τη φορά το "πάνω" χέρι το έχουν οι πολιτικοί-πολιτικάντηδες της Νήσου !!
[1] ασύγγνωστος -η -ο [asíŋγnostos] Ε5 : (λόγ.) ασυγχώρητος: Aσύγγνωστη αμέλεια / επιπολαιότητα. || (νομ.) ασύγγνωστη πλάνη, αδίκημα που καταλογίζεται σε κάποιον για άγνοια του νόμου. http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/index.html ασύγγνωστος*, -η, -ο = αυτός που δεν μπορεί να συγχωρηθεί, ο ασυγχώρητος, ο αδικαιολόγητος: πχ. ασύγγνωστη αμέλεια | ασύγγνωστη προχειρότητα κ.λπ. Ετυμολογία: < α- στερητ. + συγγνωστός (επιτρεπτός, συγχωρητός) < συγγιγνώσκω] http://offsite.com.cy

No comments: