Thursday, 16 June 2011

Κρίσης Διάλογοι: Επιστολή υπέρ του Μεσοπρόθεσμου υπογράφουν 11 Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου

Κρίσης Διάλογοι
Επιστολή υπέρ του Μεσοπρόθεσμου υπογράφουν 11 Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου


Επιστολή υπογράφουν 11 Έλληνες καθηγητές πανεπιστημίου όπου ζητούν από τους πολίτες να δουν με απλή λογική την οικονομική κρίση ως κατάσταση δυσχερώς αναστρέψιμη, και να προσπαθήσουμε σαν λαός να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη του ευατού μας και των ξένων, έχοντας χάσει τη μάχη της ανάπτυξης.

Paul Papadakis όλοι, δηλαδή, οι καθηγητές που έφαγαν καλά τα τελευταία χρόνια από το καταρρέων πολιτικό σύστημα....λαμόγια και αυτοί!!!

Vasilis Kiliaris Όλοι μας λαμόγια είμαστε, και υποκριτές. Δυστυχώς φίλε Παύλε, με τα λεγόμενα σου επιβεβαιώνεις την εκτίμηση μου. Ότι δηλαδή σαν λαός είμαστε ανεύθυνοι, ευθυνόφοβοι, τεμπέληδες, ανίκανοι και βισματικής συμπεριφοράς υποκείμενα. Μόνο να κρίνουμε, να κατακρίνουμε και να παπαγαλίζουμε είμαστε ικανοί. Για αυτό φθάσαμε ως εδώ. Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η υπεύθυνη κυβέρνηση και οι 11 προαναφερθέντες καθηγητές οι οποίοι σαν άλλος Προμηθέας βαστάζουν τις αστοχίες και τις μαλ-ακίες του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας. Λαού και κυβερνώντων. Δηλαδή ποια άλλη λύση είναι ευκταία και θεμιτή; Η πτώχευση; Και μετά να περιμένουμε άλλη μια δεκαετία (στο αντιπαράδειγμα της Αργεντινής) φτώχειας, ανεργίας και περαιτέρω λαμογιάς από τους έχοντες, γιατί μόνο αυτοί δεν θα την πληρώσουν την πτώχευση. Πάλι εσύ και εγώ θα τη φάμε. Επιτέλους ας ξυπνήσουμε και ας καταδικάσουμε τα αυτονόητα. Ας εργαστούμε αποδοτικά και αποτελεσματικά. Κρίμα που η ΝΔ δεν στέκεται στο ύψος της σαν η ιστορική παράταξη που μας έφερε το ευρωπαϊκό φως το 1980. Κρίμα που οι αγανακτισμένοι είναι και αυτοί ως επί το πλείστον ακόμα βολεμένοι. Κρίμα που η μόνη λύση και απέλπιδο όνειρο μου είναι ξανά η αποδημία. Μακρυά από αυτό τον ελληνισμό, της μιζέριας, του ρουσφετιού, του κουτσομπολιού και της ιδιοτέλειας!

Nikos Siannis Και τι προτείνεις Βασίλη; Να δώσουμε λευκή επιταγή σε αυτούς για άλλη μια φορά, με την προσδοκία ότι τα μέτρα που παίρνουν θα μας βάλουν στον σωστό δρόμο;

Μα αυτοί οι ίδιοι είναι πρωταρχικά υπεύθυνοι για το κατάντημα, όχι ο κόσμος. Ο κόσμος χόρευε στον ρυθμό τους όλα αυτά τα χρόνια.

Πώς είναι δυνατόν οι ίδιοι που έφτιαξαν αυτό το τερατούργημα που λέγετε κράτος να καταφέρουν τώρα να το συμμαζέψουν;

Ο κόσμος καλά κάνει και διαμαρτυρεται γιατί βλέπει πως όσες θυσίες και να κάνει, ΠΑΛΙ λάθος μέτρα λαμβάνονται, ΠΑΛΙ την γλιτώνουν οι έχοντες, ΠΑΛΙ δεν έχει γίνει καμμία διαρθρωτική αλλαγή, ΠΑΛΙ όλα τα μέτρα επιβαρύνουν τους μικρούς και εύκολους, ΠΑΛΙ όλα τα χρήματα από τους φόρους πηγαίνουν είτε στο βαρέλι δίχως πάτο είτε στους τόκους των "αλληλέγγυων" εταίρων μας.

Χρειάζεται άμεσα επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, γιατί τώρα είναι νταβατζιλίκι, όχι συμφωνία. Χρειάζεται σίγουρα να γίνουν απολύσεις και μειώσεις μισθών στο Δημόσιο, αλλά και επιτέλους να εισπραχθούν τα τεράστια ποσά από την φοροδιαφυγή των εφοπλιστών, των εκδοτών, μεγαλοβιομήχανων και όλων των άλλων "εθνικών ευεργετών".

Οι απόψεις τύπου "φταίμε κι εμείς το ίδιο" είναι απλά αποπροσανατολιστικές... δεν εξισώνονται έτσι απλά τα μεγέθη της κλεψιάς και της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, με το ρουσφέτι της κυρα Κούλας για την κόρη της. Συμφωνώ, και τα 2 πρέπει να αλλάξουν, ΑΛΛΑ...ποιο έχει προτεραιότητα;

Vasilis Kiliaris Δεν είναι θέμα προταιρεοτήτων φίλε Νίκο. Παράλληλα πρέπει να γίνουν, αλλιώς δεν έχει νόημα και δεν θα έχει αποτέλεσμα. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει ποτέ αυτή η αλλαγή. Ιστορικά τουλάχιστον δεν έχει επαναληφθεί. Αλλά τουλάχιστον προτιμώ να αντικρίζω το σύμπαν στα μάτια και να είμαι έτοιμος να "απολογηθώ" πλατωνικά ευελπιζόντας σε μία αριστοτελική επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, μπας και σώσουμε την πτώχευση. Το μόνο σίγουρο δεν μουτζώνω τους κοινοβουλευτικούς, γιατί εμείς τους βάλαμε εκεί. Και δεν το παίζω αγανακτισμένος, πίνοντας μετά ή πριν μπύρα και καφέ στην παραλία. Πολλά θα μπορούσα ακόμα να πω, αλλά είναι αργά, και αύριο δουλεύω μεταξύ άλλων. Εύχομαι στην τράπεζα εσείς να έχετε τις ελάχιστες δυνατές επιπτώσεις. Μιλάμε!

No comments: