Saturday 13 November 2010

Ένα θα σας πω και ακούστε το καλά !

Δεν νοείται να είμαι ο μοναδικός κοινοτικός ψηφοφόρος του δημοτικού διαμερίσματος Αγίου Παύλου, μέρος πλέον του νέου Καλλικράτειου Δήμου Συκεών-Νεαπόλεως, ο οποίος μες την ανεργία μου να αντιλαμβάνομαι πόσο σημαντικό και ύψιστο δικαίωμα είναι αυτό της ψήφου. Μία ψήφος, για άνδρες και γυναίκες, νέες και νέους, για την οποία χύθηκε αίμα για να αποκτηθεί.
Και επιπλέον δεν νοείται, αν και Έλληνας από την Κύπρο άλλα όχι γνήσιος Μακεδόνας (ό,τι και να σημαίνει σήμερα αυτό), να αντιλαμβάνομαι ότι ο επόμενος αιρετός Περιφερειάρχης επιβάλλεται να είναι κάποιο άτομο με αξιοπρέπεια, ήθος και σοβαρότητα. Και φυσικά ο Ζορό δεν είναι αυτό το πρόσωπο. Θέλω από αυτή την Κυριακή να μην ντρέπομαι που ζω και αγωνίζομαι να επιβιώσω στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.
Για αυτό το λόγο σας καλώ γνήσια, φιλικά και πατριωτικά, να θυσιάσετε μισή ώρα από τον Κυριακάτικο σας καφέ και να Ψηφίσετε !

Χωρίς ντροπή Βασίλης


Επιτρέψτε μου μια και ακόμα έχουμε Δημοκρατία, να επιχειρηματολογήσω ως εξής:
O άνθρωπος καταρχήν ιδανικά γεννιέται και πεθαίνει αριστερός, ήτοι Άριστος. Στην πορεία είναι που τα χάνει και ψάχνει για υλιστικά πετραδάκια. Πάλι καλά που είναι και ο Μίκης και τα λέει όπως Πλατωνικά πολιτειακά θα έπρεπε να είναι τα πράγματα. Μην τα λαμβάνουμε όμως τοις μετρητοίς. Όπως και να έχει το μόνο σίγουρο είναι ότι η μουσική του χαίρει ανεκτίμητης αξίας συνεισφορά και δεν αμφισβητείται. Δίαβασε παιδί μου και λίγο ιστορία για το 60, το 70, τα τραγούδια της πτώσης της χούντας και της ανάστασης της δημοκρατίας, έστω αυτήν που έχουμε σήμερα.
Ένας δηλωμένος θαυμαστής της ειρήνης, της δημοκρατίας και του Μίκη !

Καλά, δεν είπαμε κιόλας ότι το κομμουνιστικό καθεστώς του γενοκτόνου στάλιν είναι καν άξιο αναφοράς. Εμείς ήμαστε που "πηδιόμαστε" να ξεκολλήσουμε από την ανεργία μας, την ανικανότητα της προηγούμενης γενεάς, πολιτικής, οικονομικής και επιχειρηματικής. Εμείς θα πετύχουμε τη λύτρωση της χώρας στο μέλλον αφού υποστούμε όλες τις συνέπειες. Αλλά δυστυχώς ακόμα η πλειοψηφία από εμάς κουβαλάει το στίγμα της "χαμένης γενεάς". Και μόνο όταν το αποτινάξει ο Φοίνικας θα ξαναγεννηθεί !

No comments: